Božo Miletić odgovorio Frankoviću: 'Ne želim publicitet već to trebaju Dubrovčani i taksisti koji će ostati bez prihoda'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LR
Gradonačelnik Mato Franković danas je komentirao glasine o prosvjedu taksista u Dubrovnika te je upozorio predsjednika Udruženja taksi prijevoznika Boža Miletića kako građani Dubrovnika ne mogu biti 'taoci protivljenja zakonu'.

Gradonačelnik je rekao kako je navodno čuo da predsjednik Udruženja taksi prijevoznika poziva čak 400 taksista iz cijele Hrvatske koji bi prema tim navodima trebali zakrčiti sve prometnice.

- Građani bi tako trebali biti ponovo taoci njihovog protivljenja zakonu. Razumijem u kojoj su poziciji, ali nedopustivo je da dubrovački taksisti blokiraju naš grad. Neka pođu u neki drugi i ostave se Dubrovnika na miru - kazao je Franković pozvavši sve taksiste na priziv savjesti te da se ne uključe u navedenu akciju. Gradonačelnik je kazao kako grad ne može biti žrtva pojedinca. 

- To se posebno odnosi na Boža Miletića koji se ovim očito želi isprofilirati i istaknuti kao neki političar koji zastupa interese taksista. Razumijemo želju za kamerama i publicitetom, ali neka to radi u nekom drugom gradu - poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Predsjednik Udruženja taksi prijevoznika reagirao je na gradonačelnikove izjave.

- Nisam siguran zašto mi gradonačelnik ovom izjavom upravo daje publicitet, jer ja ga osobno ne želim ni ne trebam. Publicitet treba 2500 taksista i njihovih obitelji koje će ostati bez prihoda. Publicitet trebaju Dubrovčani koji neće moći proći ulicom pješke kad se u njega zbog novog zakona nekontrolirano slije još tisuću vozila, a o automobilu neće moći ni pomisliti. Prometna blokada će se dogoditi i bez taksista, jer se ukida svaka organizacija i kontrola. Mi smo se trudili baš da spriječimo tu situaciju - rekao je Božo Miletić.

Gradonačelnik Franković oštro poručio Božu Miletiću: 'Ne možete voljeti grad i u njemu konstantno organizirati prosvjede'

A.Čakić

Popularni Članci