BRITANSKI STRUČNJACI O HRVATSKOM TURIZMU: 'Hrvatska je fantastična, našim sugrađanima najzanimljiviji je Dubrovnik'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić Pixsell
Hrvatska ima dobru perspektivu na britanskom i ukupnom međunarodnom turističkom tržištu, a pri brendiranju i marketinškim kampanjama treba uvažiti što o zemlji razmišlja ciljana publika potrošača i da kampanje donose gospodarski rast i nove poslove, poručili su britanski stručnjaci za turizam i marketing Daniel Walpole i Patricia Yates.

Walpole je direktor za strateške projekte i komunikaciju u uredu britanske premijerke Terese May i ima vodeću ulogu u kampanji Great Britain, koja na kreativan način promiče turizam, obrazovanje i poslovanje u Velikoj Britaniji, dok je Yates na čelu odjela za strategiju i komunikacije središnje britanske turističke organizacije Visit Britain/Visit England koja savjetuje vladu o pitanjima koja utječu na turizam.

S obzirom na najavljene zaokrete u promociji hrvatskog turizma te brendiranja Hrvatske, kao i na odlične ovogodišnje turističke rezultate s britanskog tržišta s porastima dolazaka i noćenja njihovih turista od po 26 posto u prvih deset mjeseci, oboje su na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma (DHT) u Malom Lošinju iznosili iskustva o upravljanju, brendiranju i marketingu turističkih destinacija.

Iznoseći podatke da je između 2011. i 2016. broj britanskih turista u Hrvatskoj porastao za gotovo 80 posto, s oko 260 tisuća na više od 460 tisuća, te da bi ih ove godine moglo biti i blizu 800 tisuća, Yates je naglasila da je Hrvatska popularna destinacija za Britance, te vjeruje da će ih dolaziti i više ubuduće.

"Znamo da su glavni motivatori putovanja prekrasni krajolici, ugodne aktivnosti i odredišta dobre vrijednosti, a Hrvatska nudi fantastičan raspon iskustava za Britance, od mediteranske klime i prekrasnih plaža, do povijesti, kulture i lokalne kuhinje. Za Britance motiv dolaska su i lokacije koje vide u filmovima i na televiziji, pri čemu im je jako zanimljiv Dubrovnik i okolna područja kao mjesta snimanja TV serije 'Game of Thrones', što isto može biti razlogom za povećanje broja posjetitelja", istaknula je Yates.

Kazala je i da Britanci vole putovati u nove destinacije kako bi doživjeli različite kulture i iskustva te da je Hrvatska za njih svakako nova destinacija, što joj otvara i vrata za zajedničke poslove s britanskim partnerima kako bi povećali protok turista, piše Index.

Popularni Članci