KREDITI U TRI BANKE Dio građana može očekivati niže kamate

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Hrvatska udruga banaka (HUB) objavila je u srijedu novi izračun Nacionalne referentne stope prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora (NRS), a koji pokazuje daljnji pad te stope, što bi građani s kreditima kod kojih im je promjenjivi dio kamatne stope vezan uz NRS trebali vidjeti na anuitetima koji dospijevaju u veljači iduće godine.

NRS dio banaka u Hrvatskoj, među njima Zagrebačka banka, Hrvatska poštanska banka i OTP banka, koristi kao promjenjivi parametar na postojeće i nove kredite građanima.

Po podacima HUB-a, vrijednosti novih stopa su za 12-mjesečni NRS1 0,57 posto (kune) odnosno 0,53 posto (euri); za 12-mjesečni NRS2 0,40 posto (kune) te 0,47 posto (euri); a za 12-mjesečni NRS3 0,46 posto (kune) odnosno 0,63 posto (euri).

"Kod kredita banaka koje primjenjuju NRS najnovija promjena bit će vidljiva na anuitetima koji dospijevaju u veljači iduće godine. Kao i do sada, sve banke koje koriste NRS poslat će svojim klijentima obavijest o utjecaju novog NRS-a na njihove kredite i anuitete", navode iz HUB-a.

Više počitajte ovdje.

Popularni Članci