DIO HDZ-A LJUT ZBOG DUBROVČANINA: 'Pa on je bio savjetnik ljevičarima!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zarko Basic/PIXSELL
- Macan je bio savjetnik za medije Ivice Račana - možete zamisliti kako je njegovo imenovanje dočekano u HDZ-u - prokomentirao je jučer jedan HDZ-ovac imenovanje PR stratega Krešimira Macana posebnim savjetnikom premijera Andreja Plenkovića.

Iako izvori bliski premijeru Plenkoviću smatraju da će taj angažman za njega biti koristan jer u Vladi nema čovjeka tog kalibra zaduženog za medije, stranački izvori ogorčeno podsjećaju na to da je Macan u javnosti prepoznatljiv kao PR-ovac ljevičara.

- Plenkoviću treba netko tko zna komunicirati s običnim ljudima, glasačima HDZ-a, jer njemu kao diplomatu upravo to nedostaje, a to nije Macanova specijalnost. Što on zna kako komunicirati s običnim glasačem HDZ-a - kaže jedan HDZ-ovac, a piše Jutarnji.hr.

Iznenađenje

Predsjednik Vlade Plenković imenovao je Macana, objavila je jučer Vlada, posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, i to sa 1. siječnja iduće godine.

“Macan neće biti u stalnom radnom odnosu u Vladi, nego će po nalogu premijera obavljati poslove kada priroda posla to zahtijeva. Sukladno odredbi članka 23. stavka 5. Zakona o Vladi, Macanu je određena naknada za rad u iznosu od 9000 kuna neto mjesečno”, navodi se u Vladinu priopćenju.

Sugovornik blizak vrhu HDZ-a kaže da je premijer dosad sam kreirao PR strategiju.

- Ljudi zaposleni u PR-u u Vladi korektno rade svoj posao, ali nitko od njih nema stalnu komunikaciju s novinarima, a premijeru Plenkoviću novine su, budimo iskreni, važne - komentira te dodaje da dok je u Vladi bio Davor Božinović, to je donekle funkcioniralo jer ima iskustvo, ali otkako je on otišao u Ministarstvo unutarnjih poslova, premijer Plenković nije zadovoljan tim segmentom.

Kampanje

- Naravno da tim izborom nisu zadovoljne određene struje u HDZ-u: ni ona Milijana Brkića, pa tako ni ona slavonska, Tomislava Čuljka. Svi oni imaju svoje viđenje i šalju određene poruke. Jeste li vidjeli danas onu naslovnicu na kojoj stoji da bi predsjednica trebala biti kandidatkinja za premijerku. Sve su to poruke nezadovoljnih unutarstranačkih struja.

No, s Macanom će sigurno biti bolje nego dosad - smatra sugovornik Jutarnjieg blizak vrhu stranke.

U HDZ-u ima i onih koji kažu da je taj izbor premijera za njih iznenađenje.

- Meni je to smiješno, a koliko čujem, nisu Macanove kampanje baš bile toliko uspješne - kaže sugovornik iz HDZ-a.

Popularni Članci