DROGA S JUGA Nakon Dubrovnika, more kod Hvara izbacilo pakete marihuane teške 160 kilograma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik/čitatelj
Nakon što su prošlog vikenda paketi marihuane plutali u blizini dubrovačke obale te južnih strana  Visa, u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima i predvečer, neki od paketa, čini se od istog "proizvođača", doplutali su i do otoka Hvara

Na južnim padinama otoka, u pitoresknoj Milni, na potezu od nekoliko stotina metara, dva crna paketa bućkala su se uz samu obalu, piše Jutarnji list. Prema prvim informacijama, prvi paket uočili su slučajno građani i to uz samu plažu u centru Milne. Odmah se na noge digla policija pa i lokalni ribari, tako da nije dugo trebalo da se malo dalje, unatoč jugu, "nanjuši" još jedan crni paket. Hvarska policija blokirala je mjesto pronalaska, a kako doznajemo, iznenadni hvarski morski ulov težak je oko 160 kilograma.

Pretpostavlja se da su je krijumčari odbacili u more iz svojih glisera dok su ju prevozili iz Albanije ili Crne Gore prema Italiji, no kako bi zametnuli tragove jer su očito bježali pred organima gonjenja, pakete marihuane su odbacili u more. Inače, cijena tzv. cigle marihuane u Albaniji se može nabaviti za 100 do 200 eura, ovisno o kvaliteti i količini prilikom kupnje, dok se u malim količinama u ljetnoj sezoni uprihodi od tog istog kilograma na našoj obali čak i do 5000 eura, piše Jutarnji.hr.

Marihuana je u moru pronađena i početkom ovoga mjeseca na širem dubrovačkom području gdje su paketi s drogom plutali kod Lastova, Korčule, Mljeta i Lokruma, te su ukupno težili 270 kilograma. Koja je vrijednost droge, tko su krijumčari i je li do hrvatske obale doplutala iz Sredozemnog mora utvrdit će policija, piše Net.hr.

Popularni Članci