DUBROVNIK POVEZAN S CIJELIM SVIJETOM Iz Hrvatske možete letjeti po jako niskim cijenama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Preko hrvatskih aerodroma mogu se pronaći brojne pogodnosti niskotarifnih kompanija. Letovi nisu svakodnevni, no tijekom ljeta su pokriveni gotovo svi veći europski gradovi.

Tportal donosi kartu destinacija za devet niskotarifnih kompanija koje slijeću na hrvatske aerodrome.

EasyJet, vodeći europski niskotarifni zračni prijevoz u svojoj floti ima oko 200 zrakoplova i pokriva 130 destinacija. U Hrvatskoj njihove letovi kreću iz Pule, Splita i Zadra, a posebno bogata ponuda destinacija pokriva se iz splitske zračne luke. Iz nje moguće easyJetom stići do Londona, Pariza, Ženeve, Basela, Manchestera, Napulja, Milana, Berlina i niza drugih europskih gradova. easyJetom primjerice možete letjeti iz Splita u London po prosječnoj cijeni od 120 eura, dok je u sezoni moguće pronaći letove i po cijenama debelo ispod 100 eura.

U Hrvatskoj najviše putnika od svih niskobudžetnih prijevoznika preveze njemački Eurowings, ranije poznat i kao Germanwings. Njihovi avioni polijeću iz svake hrvatske zračne luke od Pule, Rijeke, Zadra, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Osijeka. Ovaj je prijevoznik popularan i među mladim gastarbajterima jer iz Zagreba, Rijeke i Pule nudi letove za glavni grad Irske Dublin. Osim toga, nema značajnijeg europskog grada u koji ne lete, posebice iz Pule, Zagreba i Splita. Ponuda je nešto slabija za letove iz Osijeka koji je pokriven Hamburg, Hannover, Berlin i Stuttgart.

Dobar odabir za put u Dublin može biti i prijevoznik Aer Lingus koji iz Pule, Splita i Dubrovnika leti za glavni irski grad. Mlade gastarbajtere ovaj prijevoznik iz Dubrovnika za Dublin prevozi po cijenama oko 70 eura, dok je let s povratkom moguće pronaći po nešto višoj cijeni od 230 eura.

U Splitu i Osijeku operira i mađarska niskotarifna kompanija W!ZZ air. Ponuda destinacija prilično je skromna. Iz Osijeka lete jedino za švicarski Basel, dok iz Splita polijeću za Varšavu i Katowice u Poljskoj te na londonski Luton. Cjenovno, karte W!ZZ air svugdje koštaju podjednako pa možda nije loše potegnuti do Budimpešte odakle je moći sletjeti 'bilo gdje' u Europi uz nekoliko destinacija na Bliskom istoku, Africi i Aziji.

Ryanair, koji polijeće isključivo s aerodroma na Krku može vas odvesti do Frankfurta, Bruxellesa, Londona i Stockholma. Inače, Ryanair je prvi niskotarifni prijevoznik na svijetu, a danas njihove usluge koristi više od 40 milijuna putnika. Njihove tarife zaista mogu biti smiješno niske, primjerice u svibnju iz Pule u Frankfurt možete odletjeti za samo 15 eura.

Na Hrvatskom tržištu je i britanski FlyBe koji zasad pokriva samo britanske gradove. Iz Splita i Dubrovnika lete samo za London, dok iz Zagreba pokrivaju Birmingham, Manchester i škotski Edinburgh. Sličnu ponudu ima i britanski Jet2 koji Split povezuje s gorenavedenim gradovima uz dodatak Leedsa i Londona, dok iz Dubrovnika lete i za Belfast, Newcastle i Glasgow.

Odlična ponuda krasi noveškog prijevoznika Norwegian. Oni lete iz Zagreba, Splita i Dubrovnika te osim cijele Europe, s posebnim naglaskom na skandinavske zemlje, Norwegian pokriva istočnu i zapadnu obalu SAD-a (Los Angeles i New York) ali i Miami te Buenos Aires u Argentini. Let od Zagreba do Barcelone primjerice platit ćete oko 120 eura, dok je u London moguće odletjeti za manje od sto eura.
Izvrsna je i ponuda Thomas Cooka, koji operirana u svih hrvatskim zračnim lukama osim Osijeka. Kod njih je moguće bukirati let za važnije američke gradove, niz destinacija na Karibima i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

Na kraju priče treba spomenuti i Vueling, koji direktno Zagreb spaja s Barcelonom, Zadar i Dubrovnik s Rimom i Barcelonom te Split s Rimom i Firencom. Let iz Dubrovnika do Rima s ovim prijevozom može se bukirati za već od 50 eura, donosi Tportal .

Popularni Članci