DUBROVNIK PREDNJAČI U godinu dana stanovi poskupjeli 8 posto, a kuće 4,5 posto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Godišnji rast broja posjeta unutar Njuškalove kategorije Nekretnine sve je izraženiji. 

Prema Njuškalovoj analizi Dubrovnik prednjači u cijenama nekretnina. Kvadrat kuće s dvorištem u prosjeku košta 4.623 eura, što je za gotovo 5 posto više nego prije godinu dana.

Na drugom mjestu po prosječnim cijenama kvadrata kuća nalazi se Split, gdje ćete za kvadrat kuće morati platiti prosječno 3.029 eura. Najpovoljnije cijene kuća su u gradovima na istoku Hrvatske, pa je tako u Požegi prosječna cijena kvadrata kuća 510 eura, dok je u Slavonskom Brodu ona 637 eura.

Najveći rast cijena stanova u prošloj godini zabilježen je u Dubrovniku, gdje prosječna tražena cijena iznosi 3.773 eura i viša je za preko 16 posto u odnosu na 2017. godinu. Visok godišnji rast cijena prisutan je i u Krapini. Tamo prosječna tražena cijena po kvadratu stana iznosi 1.068 eura, i za gotovo 13 posto je viša u odnosu na godinu prije. Generalno, možemo zaključiti da su cijene stanova najviše rasle u gradovima na obali, u Zagrebu i okolnim gradovima.

U Samoboru su cijene stanova porasle za 12 posto, dok je u Karlovcu taj skok nešto manje izražen, „tek“ 8 posto. Pogledamo li veće gradove na obali, u Splitu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosi 2.792 eura, što je više za 11 posto u odnosu na isti mjesec 2017. godine. U Zadru je rast cijena još izraženiji, gotovo 13 posto, te je u ovom trenutku prosječna tražena cijena kvadrata stana tamo 2.116 eura. Rijeka bilježi nešto manji skok, „tek“ 4 posto, i trenutno se prosječne cijene kvadrata stanova tamo kreću nešto više od 1.520 eura.

Izvor: Njuškalo

Popularni Članci