Evo što je Joža Manolić poručio za 99. rođendan (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: You Tube
Josip Manolić danas slavi 99. rođendan. Političar koji je djelovao u svim sistemima politikom se počeo baviti još 1937. godine i živio u šest država.

Hrvatski špijun broj 1., kako volimo tepati Josipu Manoliću rodio se u vrijeme kralja Aleksandra Karađorđevića. Proživio je četiri različita režima. Neke je stvarao, neke razarao, no unatoč aktivnom političkom životu, u koji je uložio 75 godina, danas slavi 99. rođendan. 

Za rođendan je poručio:

- Joža Manolić je ljubio do 100. svoje!

Drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske te bivši visokopozicionirani pripadnik UDBA-e Josip Manolić rekao je jednom prilikom da je njegov život predugačak da ga ispriča u cijelosti.

Živio je u šest država - a  nije se maknuo iz Zagreba! I ne samo to. Joža Manolić dosad je živio pod 41 premijerom. Dvaput je svjedočio mandatu Nikole Pašića, jednom mu je premijer bio slovenski pop Korošec, privremeno mu je predsjednik vlade bio Mile Budak, jednom Pavelić, a drugi put Tito...

Joža Manolić rodio se na današnji dan 1920., kad su se u svijetu pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Nikola Tesla imao je tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi, piše 24sata.hr.

Danas je u mirovini i više se politikom ne bavi aktivno. Ali u odnosu na svoje upola mlađe kolege, i dalje briljira lucidnim komentarima, što se najbolje vidjelo na ispitivanju tijekom  povjerenstva za Agrokor prije dvije godine. Tada je natjerao članove povjerenstva da sjednu tik do njega jer ne čuje dobro. Odgovarao je na njihova pitanja tako da govori mnogo, ali ne kaže ništa što mu ne ide u prilog.

U travnju 2016. s 96 godina oženio se dugogodišnjom prijateljicom Mirjanom Ribarić, donose 24sata.hr.

Popularni Članci