EVO ŠTO SU TO SINDIKATI USTVARI ISPOSLOVALI Provjerite kako će rasti plaće učiteljima prema sporazumu s Plenkovićem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak nakon pregovora s predstavnicima prosvjetnih sindikata da je postignut kvalitetni kompromis koji od utorka ujutro omogućuje prekid štrajka.

Vlada i sindikati dogovorili su 3-postotno povećanje koeficijenta od 1. prosinca ove godine, te još 1-postotno od 1. lipnja 2020. Dodatnih 2 posto bit će isplaćeno od 1. siječnja 2021. godine, piše Jutarnji. Osim materijalnih pitanja, paket obuhvaća i usvajanje akcijskog plana protiv nasilja u školama, te kroz promjene zakona o prosvjetnoj inspekciji  ukidanje anonimnih prijava.

Što to točno znači? Ovdje pogledajte koliko će rasti plaće učiteljima na primjeru plaće nastavnice sa 20 godina staža i jednim djetetom u Zagrebu.

Njezina će plaća nakon 1. prosinca narasti 163,45 kune, a značajnije povećanje može očekivati tek nakon 1. lipnja kada će joj plaća narasti za još 331,65 kuna. Dosadašnja neto plaća iznosila je 6985,68, a nakon 1. siječnja 2021. godine, kada koeficijent naraste za ukupno 6% ona će iznositi 7724,91 kuna.

Popularni Članci