Franković i Opara podržali taksiste: 'Neprihvatljivo je da svatko može doći u grad i obavljati prijevoz taksijem'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnici Dubrovnika i Splita Mato Franković i Andro Krstulović Opara, oba iz HDZ-a, žestoko su se usprotivili ministru prometa Olegu Butkoviću i njegovu prijedlogu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, kojim se uvode novosti na tržište usluga taksija.

Kako je tportalu potvrđeno, u sklopu javne rasprave Franković je poslao, a Krstulović Opara podržao, nekoliko primjedbi na ovaj zakon jer smatraju da se njime oduzimaju ovlasti lokalnoj samoupravi i potencijalno izaziva kaos na terenu.

'Apsolutno nam je neprihvatljivo to da svatko može doći u grad i obavljati prijevoz taksijem, a smatramo da bi to uništilo Dubrovnik. Predložili smo da se obavljanje ovog posla ograniči na razinu županija', kazao je Franković za tportal. Pored toga, ponovno je upozorio na Uber, koji po njegovim riječima 'tijekom ljeta smješta svoje vozače u Trebinju i u Dubrovniku radi velike probleme'.

Krstulović Opara javno mu se pridružio: od ministra Olega Butkovića zahtijeva da gradovima i općinama ostavi mogućnost licenciranja i kontrole nad taksi službom na svom području.

Na isti prijedlog zakona još opširnije i konkretnije primjedbe uputila su lokalna udruženja taksista: na dvadesetak stranica precizno su nabrojali sve nedostatke, od činjenice da će 'Uber i dalje nekažnjeno kršiti zakon' i da će mu se omogućiti postizanje monopola, da se srozavaju profesionalni kriteriji jer se ukida kriterij osposobljenosti vozača, pa sve do 'uvođenja anarhije' jer se predlaže ukidanje evidencije o izdanim licencama ili čak dostave uvjerenja o nekažnjavanju.

Ostatak pročitajte ovdje.

Popularni Članci