GORI I SPLIT! Pred gasiteljima i građanima neizvjesna noć, u pomoć krenuli i dubrovački vatrogasci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Miranda Cikotić / Pixsell
Dalmacija je u plamenu, gori i u samom Splitu. Vatra koja je sinoć počela u selu Tugare iznad Omiša  tijekom dana se proširila prema istoku grada. 

Cijelo jutro i popodne stižu stravične slike i informacije, apokaliptične scene iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina i Žrnovnice, koje možete pratiti na Indexu

U popodnevnim satima vatra je došla do splitskih predgrađa. A onda je i njih zahvatila. Malobrojni i umorni vatrogasci cijelo popodne mole za pomoć. U popodnevnim satima pridružila im se vojska te kanaderi koji cijelo jutro nisu mogli uzletjeti radi bure. 

No, to nije bilo dovoljno. 

U večernjim satima vatra je uhvatila prva splitska predgrađa. Nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimom. Planula je benzinska pumpa kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, a na posljetku je vatra uhvatila i splitsko smetlište Karepovac tako da gradu sad osim vatre prijeti i ekološka katastrofa. 

U pomoć gašenju požara uputili su se i vatrogasci iz Dubrovačko - neretvanske županije. 

Vrh Vukovarske ulice je pod dimom, a kolone automobila voze oprezno. Policija je izdala upozorenje da se građani udalje od benzinskih crpki i ne zadržavaju u prometu.

Zatvoreni su i evakuirani trgovački centri Mall of Split i City Center One. U gašenju vatrene stihije sudjeluje više od 400 vatrogasaca, pomažu im i pripadnici Hrvatske vojske, ali i stanovnistvo.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Popularni Članci