Hrvatska je ispunila svoje uvjete

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Füle jutros se sastao s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Razgovarali su o budućem članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, ali naravno i o posljednjem izvješću koje Füle u ovim trenucima predstavlja na izvanrednoj sjednici Vlade.

"Hrvatska je ispunila sve zahtjeve koji su pred nju stavljeni", poručio je predsjednik Ivo Josipović i zahvalio svim dosadašnjim šefovima Vlada i saborskim zastupnicima, ali i svima onima koji su omogućili da se Hrvatska nađe u prestižnom europskom društvu.

Povjerenik Füle još uvijek nije htio otkriti detalje izvješća, ali je naglasio kako ono reflektira uložene napore hrvatske Vlade da ispuni i preostale obveze.

"Izvješće je pozitivno i ono otvara vrata zadnje faze ratifikacijskog procesa. To je još posljednji instrument prije nego prvog srpnja za Hrvatsku počne jedno novo poglavlje", rekao je Füle, koji je također čestitao hrvatskom timu i naglasio kako će članstvo Hrvatske u Europskoj uniji učvrstiti ulogu europskih institucija te da će od hrvatskog članstva benfit imati i ostale zemlje na zapadnom Balkanu.

Povjerenik Europske unije za proširenje i europsku politiku susjedstva je naglasio i kako strukturni fondovi pružaju veliku priliku Hrvatskoj da se izvuče iz recesije. "Hrvatskoj će na raspolaganju biti 655 milijuna eura u prvih 6 mjeseci na raspolaganju kad uđe u EU. To su prilike koje se trebaju iskoristiti", naglasio je dodavši da je Hrvatska odličan primjer zemljama u regiji.

Izvor: Media Servis

Popularni Članci