'Ja sam u šali rekao da ćemo napraviti stariji, novi Dubrovnik'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Hrvati su srušili stari most na Neretvi u Mostaru. Kada su ih pitali zašto, oni su rekli da će napraviti stariji, novi most. Kada su mene pitali, ja sam u šali rekao da ćemo napraviti stariji, novi Dubrovnik'. To nije ozbiljno", rekao je bivši čelnik ratnog Trebinja Božidar Vučurević pred haškim tribunalom gdje se pojavio kao svjedok obrane Radovana Karadžića.

Vučurević je na sudu u Haagu rekao da su Bošnjaci tog grada, 1993 godine otišli dobrovoljno, na poziv Stranke demokratske akcije (SDA). 

Kako prenosi Slobodna Evropa, Vučurević je rekao da su srpske vlasti u Trebinju samo osigurale vozila i osiguravale konvoje kojima su Bošnjaci prešli u Crnu Goru, a sve kako se "ne bi dogodili zločini".

Tužitelj Alan Tieger, u unakrsnom ispitivanju, suočio je Vučurevića sa izjavama trebinjskih Bošnjaka da su otišli zbog pritisaka i prijetnji, pošto im je gradonačelnik rekao da im ne može garantirati sigurnost, prenosi Slobodna Evropa. 

Vučurević je priznao da je stotinama Bošnjaka rekao da "ih nitko ne tjera", ali da im ne može garantirati sigurnost zato što su u Trebinje došle tisuće srpskih izbeglica.

Izvor: index.hr

 

Popularni Članci