Jesu li dubrovačka bura i slijetanje u Rim otkrili kosture u ormaru koncesijskog ugovora?'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: N1
Javnost ne zna ima li kakvih skrivenih klauzula u ugovoru s koncesionarom zagrebačke zračne luke, upozorio je prometni stručnjak Željko Marušić u razgovoru za N1 komentirajući kako je zrakoplov Croatia Airlinesa iz Zagreba za Dubrovnik sletio u Rimu jer najveća zračna luka u zemlji nema dovoljno ljudi da u izvanrednim situacijama dočeka avion.

'Skandalozno je ovo i mislim da je ovo kostur iz koncesijskog ugovora - naime, bitno je da je on što se tiče poslovnog dijela javnosti nepoznat i ne znamo je li ovo zapakirano u neku klauzulu kojom se može izigrati otvorenost,' zapitao je Marušić, a koncesionar je najavio za danas očitovanje.

'Ovo je čudna okolnost koja je štetna za Republiku Hrvatsku, Croatia Airlines i za sve putnike, a korisna je jedino za luku. Koncesionaru je bitan jedino njegov interes. Pohvalno je da se želi sankcionirati, ali ne znamo što stoji ako se ispostavi da je prošla Vlada u aneksima potpisala da radi invalidno, to je jako loše,' upozorio je Marušić.

'Ovo je po svim elementima potpuno nerihvatljivo, ali ponavljam - moguće je da postoji skrivena klauzula za koju mi ne znamo. Ovo je i opasna sigurnosna situacija, to je problem koji utječe i na našu konkurentnost. Ne znam je li zna ministar, ne znam, postoje brojni aneksi kojima se pogodovalo koncesionaru, ustvrdio je Marušić i upozorio da već sada imamo i problem s protočnošću putnika.

Cijeli prilog dostupan OVDJE. 

Popularni Članci