KERUM OSUDIO NASILJE NAD ŽENAMA: Ako je to moj vijećnik učinio, mrtav je za mene!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Miranda Cikotic/PIXSELL
Već tjedan dana Damir Ćosić, zvani Roda (61), aktualni vijećnik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije iz redova Hrvatske građanske stranke Željka Keruma, nalazi se iza rešetaka splitskog zatvora na Bilicama.

Ćosić bi danas trebao biti pušten jer mu istječe sedmodnevno zadržavanje koje mu je 19. travnja izrekla sutkinja Prekršajnog suda u Splitu, i to nakon što ga je dovela policija uz prekršajnu prijavu zbog obiteljskog nasilja.

Iz splitske su policije na upit Slobodne Dalmacije, ne navodeći identitet prekršitelja, potvrdili da su 19. travnja oko ponoći dobili dojavu o obiteljskom nasilju u stanu u Vukovarskoj ulici. Kad je policijska ophodnja stigla, zatekla je čovjeka u primjetno alkoholiziranom stanju te je utvrđeno da je vrijeđao, a onda i fizički napao svoju suprugu (52).

Čelni čovjek stranke čiji je Roda zastupnik, Željko Kerum, koji se iskreno šokirao kad je čuo zbog čega je primio poziv i da je Roda već šest dana u zatvoru.


– Ne znam ništa o tome, ali vidi, dragi moj: moj komentar ti je da ja imam mater, i dan danas živu, hvala Bogu, i tri sestre, i ne dozvoljavam niti prihvaćam da blizu mene bude itko tko ženskoj kaže ružnu riječ. Ako je točno to šta mi kažeš, to ne da osuđujem, nego ne želim čuti za to, on je za mene mrtav. Ja sam do 14. godine živio na selu gdje su ljudi tukli žene, i toga se sijećam i uvijek sam bio ogorčen na takvo ponašanje i bježao sam od takvih. Mene je mater odgojila u ljubavi, ona i moje sestre su za mene sve, i tko god pomisli da bi stavio prst na žensko, taj je jad i bijeda – ogorčen je bio Kerum.
Kad su ga novinari upitali hoće li mu to stvoriti probleme u stranci s obzirom na Ćosićev mandat, kratko je kazao:
– Ako je on to napravio, nije više član stranke, razumiš...

Popularni Članci