KONAČNO JE STIGLO PROLJEĆE! Temperature se penju, ali bit će i kratkotrajnog osvježenja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nakon zime koja je doista dugo trajala, konačno smo dočekali vremenske prilike koje proljeće donosi. Sutra će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka zraka koje će podržavati uglavnom stabilne vremenske prilike sve do četvrtka.

U istočnim će krajevima biti djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 7, a najviša dnevna između 20 i 22 stupnja, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Na kopnu sunčano

U središnjim kopnenim krajevima djelomice sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Bit će vjetrovito uz umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura slična kao na istoku, a dnevna malo niža.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima bit će djelomice sunčano, uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova, posebno na području Rijeke. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4, uz obalu između 9 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 16.

I na jugu će prevladavati slične vremenske prilike – pretežno sunčano i danju ugodnotoplo.

U srijedu također sunčano, a u gorju može biti mjestimičnih pljuskova. Bit će vjetrovito s umjerenim i jakim jugozapadnim vjetrom te toplije. U četvrtak promjenljivo s kišom i pljuskovima te malo svježije. U petak djelomice ili pretežno sunčano, a malo kiše još može pasti uglavnom na istoku.

Kratkotrajna promjena

U srijedu će na sjevernom Jadranu biti povremenih pljuskova, dok će u Dalmaciji biti sunčano.

Četvrtak donosi kratkotrajnu promjenu vremena. Bit će promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U petak se vraća pretežno sunčano i toplije vrijeme.

Popularni Članci