KONAVOSKI TAKSISTI ODMAH REAGIRALI Muškarac nepravomoćno osuđen za pedofiliju dobio otkaz

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Dubrovački dnevnik jučer je pisao kako u Konavlima uslugu autotaksi djelatnosti obavlja muškarac (31) koji je nepravomoćno osuđen zbog pedofilije. Inače, sudi mu se za ukupno pet djevojčica u dobi od 10 do 13 godina.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je taksirao na području Konavala, velikim djelom prevozeći goste iz Zračne luke Dubrovnik, a na problem je upozorila Anita Papa iz udruge 'Lavice'.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju predsjednika Udruženja konavoskih taksista Nikše Arbanasina koji je oštro osudio bilo kakvo protuzakonito ponašanje, posebice povezano s navedenim kaznenim djelima.

"S obzirom na navedeno, na prvi glas o postojanju predmetnog kaznenog postupka, a u cilju izbjegavanja povezivanja Udruženja s takvim (potencijalnim) protuzakonitim radnjama te zaštite svojih korisnika i sugrađana, obavještavamo javnost kako je predmetni vozač udaljen s radnog mjesta te više neće obavljati autotaksi prijevoz u Konavlima.

Novim zakonom o cestovnom prijevozu putnika, jedinicama lokalne samouprave oduzete su zakonske ovlasti o uređivanju taxi prijevoza na njihovim području i time se izgubila svaka kontrola nad ovakvim i sličnim situacijama. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su podjelom informacija pomogli da se riješi nastala situacija", zaključio je Nikša Arbanasin.

HOĆE LI MU SE STATI NA KRAJ? Muškarac nepravomoćno osuđen zbog pedofilije taksira po Konavlima

Popularni Članci