OŠTEĆENJE I NERED Krajnje je vrijeme da plato Pila doživi bolje dane!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija:
Sustavnim zanemarivanje koje je trajalo godinama plato Pila je danas skoro pa devastiran.

Reprezentativno mjesto koje ostavlja prvi dojam većini turista koji stižu u Dubrovnik nije u najboljem stanju, a to više znaju i ptice na grani jer se na to često ukazivali. Brojni građani, ali i političari uvijek su isticali kako na Pilama vlada kaos te je potrebno uvesti reda. Ljeti su tu poredani kajaci, velike kolone ljudi koji čekaju ukrcaj u autobus, bookeri s promotivnim lecima, grupe turista, a uz to i prometni metež što odaje kaotičnu sliku Dubrovnika za vrijeme sezone.

No, kada su puste, Pile čak izgledaju još tužnije. Razbijen pločnik na više mjesta je nešto što se previše i ne primijeti u gužvi pa svakako taj prizor ovih dana ostavlja tužan dojam. Tu je i neprikladni spomenik braniteljima kojega se već godinama žele riješiti, no zbog autorskih prava umjetnika očito to nije moguće.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka koja bi za Pile trebala biti pozitivna jer konačno znači početak uvođenja reda. Tako je već za ovu sezonu gradonačelnik Franković najavio ukidanje pultova što je zasigurno dobra inicijativa te ide ka pozitivnom smjeru za ovaj prostor.

Ostaje za nadati se kako će Pile dočekati bolje dane poput sustavne obnove površine pločnika kao i uređenje cestovnog prometa, a možda i spomenik u doglednoj budućnosti bude zamijenjen nekim novim.

Popularni Članci