Kriza oko Kupara uskoro riješena: 'Pozvali smo ministra na sastanak, novi hotelski operater još je luksuzniji'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Nikša Klečak
'Hitno smo uputili poziv na sastanak s ministrom Goranom Marićem koji je on prihvatio te se nadam da ćemo riješiti nesuglasice,' kazao je za Dubrovački dnevnik Ivan Paladina, direktor Avenue ulaganja, tvrtke koja je investitor u turistički kompleks Kupari.

Nakon izjava ministra Marića o otkazivanju ugovora za Kupare jer „investitor ne provodi obveze“, u tvrtki Avenue ulaganja, u vlasništvu jednog od najbogatijih Rusa, Sergeja Gljadelkina, koji je kupio IGH i Hidroelektru, ostali su „apsolutno iznenađeni“ istupom ministra.

- Očito je došlo do nesporazuma jer mi do sada nismo prekršili niti jednu od ugovornih obveza. Činjenica je da smo predložili izmjene u projektu jer smo htjeli resort dići na luksuzniji nivo te smo predložili manje smještajnih jedinica uz povećanje investicije na 30 posto – kazao je direktor Avenue ulaganja Ivan Paladina koji je za Dubrovački dnevnik pojasnio kako su na proljeće prošle godine imali sastanak s predstavnicima ministarstva turizma, državne imovine i graditeljstva na kojemu su predložili izmjene te dobili pisanu suglasnost svih nadležnih tijela, gdje je između ostalog i potpis ministra Marića. Paladina je dodao kako je sredinom prosinca stigao prijedlog dodatka ugovoru kojim ministarstvo prihvaća i promjenu hotelskog operatera, a očekivao se i službeni potpis ministra Marića.

Na pitanje je li se odužio proces  Paladina je odgovorio kako s njihove strane nije te naglasio podatak da je državi trebalo više od 20 godina nakon rata za objavu natječaja. Avenue ulaganja, prema njegovim riječima, do sada su uložila milijune kuna u neophodne studije poput idejnog rješenja, projekta rušenja, studije zelenila, konzervatorske studije i svega što je potrebno za realizaciju.

U početku realizacije investicije bilo je planirano partnerstvo s prestižnim hotelskim lancem Marriott, i to s brendom Ritz-Carlton. Oni su u Kuparima trebali sagraditi dva nova hotela s pet zvjezdica i oko 400 smještajnih jedinica, a trebao se rekonstruirati i postojeći hotel Grand. U međuvremenu je Marriott odustao od partnerstva, a pronašao se novi partner.

- Zbog ugovora o tajnosti ne mogu reći o kojem novom hotelskom operateru je riječ, ali mogu potvrditi da je taj brend najbolje rješenje za Kupare i Hrvatsku – zaključio je za Dubrovački dnevnik direktor Avenue ulaganja Ivan Paladina.

Popularni Članci