Mamić osim Cvitana napao i jednog Dubrovčanina na večernjoj presici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot dnevnik.hr
Zdravko Mamić iznosi ozbiljne optužbe protiv Cvitana i Laptoš i tvrdi da ima njihove prepiske sa sucem, suradnicima...

U sandučiću je, tvrdi Zdravko Mamić, pronašao zanimljive dokumente. Naime, u posjedu je, tvrdi,  transkripta poruka s mobitela bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana. "On vodi privatni rat protiv mene, on i Tamara Laptoš," rekao je Mamić, piše dnevnik.hr

Optužuje Dinka Cvitana za urotu protiv njega, a sve podkrepljuje njegovom prepiskom između njega i sudca, raznih suradnika itd. "On vrši pritisak na sudsko vijeće da izvrše egzekuciju i tako me se riješi" tvrdi Mamić.

Mamić tvrdi da je u njegovoj istrazi sudjelovao i neovlašteni sudski vještak, kao i neovlašteni tužitelj. "Nema štete - nema djela," rekao je. 

"Nakon godinu i pol provedene rasprave ne postoji niti jedna rečenica koja bi mogla dati sudskom vijeću povoda za osuđujuću presudu," rekao je Zdravko Mamić. 

" Institucija državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka," kazao je Mamić.

Predsjednika Vrhovnog suda, Dubrovčanina Đura Sessu optužio je da već zna presudu, jer je naredio jako osiguranje tijekom izricanja presude, zbog toga što sam Mamić. Jednom prilikom izjavio da će, ako ga se osudi, napraviti isto što je napravio i general Praljak.

Mamić je zaključio da takvom reakcijom Sessa očito već zna presudu. "J*** se njemu što bi se ja otrovao", rekao je Mamić.

No, uvjeren je Mamić, novi državni odvjetnik nema pojma o njegovom spisu.

"Uništio si mi obitelj! Uništio si ono što su vrijedni ljudi 107 godina stvarali u Dinamu! Ti si zločinac!," poručio je Mamić Dinku Cvitanu.

Imate li dokaz da je prepiska autentična, upitali su ga novinari. 
"Ja sam uvjeren da je. Putem mog odvjetnika sam proslijedio državnom odvjetniku, za to postoje nadležne službe koje će to provjeriti," rekao je Mamić.

Izvor: dnevnik.hr

Popularni Članci