Matija Posavec pred izbore za Europski parlament: Vrijeme je za nove političare koji daju rezultate

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HNS
Nositelj liste Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata za Europski parlament Matija Posavec na završnoj konferenciji za medije uoči nedjeljnih izbora rekao je da su građani umorni od ideoloških sukoba i ispraznih prepucavanja te nudi građanima ono što od HNS-a, ali i kandidata očekuju – da za njih rade dobar posao i da umjesto u prošlost, u 45. ili 71., gledaju u budućnost, odnosno gdje će Hrvatska biti sutra, a gdje 2030. godine. Istaknuo je da su građani prepoznali nove ljude i nove politike koje im je ponudio.

„Građani su umorni od uvijek istih političara, zato im nudim novu generaciju, neke nove klince, mlade dokazane ljude s autoritetom i rezultatima poput zamjenika gradonačelnika Svete Nedelje Davora Nađija, koji je proveo najveće porezno rasterećenje u zemlji preko dogradonačelnice Trogira Ruže Kovačević Bilić, koja se izborila za besplatne udžbenike do dr.sc. Tome Antičića, znanstvenika bogate karijere koji je uveo Hrvatsku u CERN. Svjestan sam da građani ne vjeruju mnogim političkim strukturama, stoga im nudim političare bez mrlje na karijerama, one koji će za njih raditi dobar posao“, rekao je Posavec.

Nositelj HNS-ove liste za EU parlament podsjetio je kako građani traže rezultate, što je i dokazao vođenjem jedne od najuspješnijih županija, a da bi se poboljšala demografska slika Posavec predlaže mehanizme za rast prosječne plaće na 7500 kuna, rješenje za ukidanje poduzetničkih nameta s 496 na najviše 100 te je ponovio da će se odreći dijela svoje plaće za stipendije pet hrvatskih studenata.

„Hvala svim onim političarima koji su posudili od naše liste borbu za veće plaće, to su teme o kojima treba razgovarati i koje treba provesti. Nažalost, odricanje od dijela plaće za stipendiranje pet studenata drugi kandidati nisu posudili, ali to me neće pokolebati da ustrajem u tom potezu i da baš to nametnem kao jednu od agenda u EU parlamentu“, poručio je Posavec.

U kampanji za izbore za Europski parlament nositelj HNS-ove liste Matija Posavec, obišao je cijelu Hrvatsku, razgovarao s tisućama građana, slušao njihove prijedloge i probleme te je uvjeren da HNS i lista broj 11 rade dobar posao. Posavec je naglasio da podrška stranci raste, jer građani prepoznaju novu politiku i naglašava da je krajnje vrijeme za nove političare u Hrvatskoj.

„Vrijeme je za one koji znaju što rade, političare koji se usude čistog obraza stati pred građane i podastrijeti im rezultate svojeg rada. Lista broj 11 nudi upravo to!“, rekao je Posavec.

Nositelj HNS-ove liste Matija Posavec pozvao je sve građane, neovisno o političkim stavovima da se u što većem broju odazovu izborima u nedjelju, jer se u Europskom parlamentu donose odluke koje imaju direktan utjecaj na njihove svakodnevne živote.

„Danas sam uvjereniji nego ikad da je odluka o samostalnom izlasku bila dobra odluka. Najčišći i najpošteniji put, građani su to prepoznali i idemo po jedan mandat! Uvjeren sam da ćemo to u nedjelju pokazati“, zaključio je Posavec.

Popularni Članci