Dubrovački liječnik zaražen ospicama šokirao komentarom: Žao mi je što se bavim medicinom u javnoj ustanovi tako da ovakvu stoku moram liječiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jesu li mladom dubrovačkom doktoru Peru Markunoviću udarile ospice u glavu nije poznato, no šokirao je komentarom na Facebooku.

"Ja samo mogu iz ovoga zaključit da mi je žao što se bavim medicinom u javnoj ustanovi tako da ovakvu stoku moram liječit. Oni nisu zaslužili zdravstvenu skrb, socijalnu skrb, a ni grobno mjesto. Sa ovakvim ljudima ne postoji civilizirani i pristojni način razgovora. Oni to jednostavno ili intelektualno ne mogu procesuirat ili ne žele. Jedini razlog zašto je za ove prostore bolji neki drugi režim a ne demokratski", napisao je doktor Markunović koji je obolio od ospica koje su zahvalite ovih dana Dubrovnik. 

On je inače putem Facebooka otvoreno pisao o tome kako leži u izolaciji zbog ospica koje je dobio dok je bio dežuran, a naveo je kako je bio uredno cijepljen. 

Doktor je ukazao na važnost cijepljenja djece te se posebno obratio dubrovačkim majkama da to naprave. 

"Ja sam naime budući da sam bio cijepljen i nisam mislio da imam ospice bio u kontaktu s malim bebama od dva mjeseca, trudnicama i svojim djetetom koji su sad pod rizikom da im se nešto ozbiljno dogodi jer neki roditelji (i to njih 60 posto) nisu cijepili svoju djecu i mene nije zaštitio kolektivni imunitet. Ja znam da vas puno misli da cjepivo za MoPaRu uzrokuje autizam, ali to nikada nitko na svijetu nije uspio dokazati," upozorio je Markunović nastavivši kako su ospice smrtonosna bolest.

"Ako već postoji medicina kojoj neki od vas očito ne vjeruju, onda vas pitam kada dobijete jedan dan infarkt ili karcinom dojke hoćete li isto reći da imunoterapija uzrokuje neke opskurne bolesti? Da vam dijete, ne daj bože, ima leukemiju nećete ga liječiti kemoterapijom jer ista ta kemoterapija uzrokuje druge vrste tumora? Na ovo ćete reći kako nije isto leukemija i ospice. Ospice su smrtonosna bolest, a smrtnost je do 30 posto u bolesne djece, transplantiranih bolesnika i ljudi na imunosupresivnoj terapiji. Hoćete li tada reći nekom ocu, majci, bratu, suprugu koji je ostao bez svojeg voljenog: ja bih rade ospice nego autizam. A šire se zrakom," tvrdi Markunović.

Nedavni njegov istup zgrozi je sve koji su bili uljučeni u ovo temu budući da je koristio pogrdne riječi. Možda mu nije mu toliko za zamjeriti jer internetom i društvenim mrežama kruže raznorazne nebuloze protivnika cijepljenja koji znaju biti izrazito agresivni. No, to ne opravdava doktora Pera Markunovića koji je ipak trebao zadržati liječničku profesionalnost i biti suzdržan u grubim komentarima.

Popularni Članci