Mladić osumnjičen i za pokušaj ubojstva

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U slučaju brutalnog silovanja u Podstrani, koje je prošle godine u studenom potreslo cijelu Hrvatsku, došlo je do nevjerojatne promjene. Naime, splitsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog mladića zbog pokušaja ubojstva, javlja Novi list.

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora, tijekom provođenja dokaznih radnji zbog silovanja pokazalo se da ima mjesta sumnji i u kazneno djelo pokušaja ubojstva.

Kako je u pitanju puno teže kazneno djelo, na splitskom tužilaštvu su odlučili otvoriti istragu nad Rokom Šimcem i zbog silovanja i zbog pokušaja ubojstva. Riječ je o najtežim kaznenim djelima; ukoliko se sumnje, a još uvijek je cijeli slučaj u fazi istrage, dokažu pred sudom, mladiću za silovanje prijeti od jedne do osam godina zatvora, dok je sankcija za pokušaj ubojstva jednaka onoj za ubojstvo, od pet do 15 godina zatvora.

Podsjetimo, strašan zločin dogodio se 16. studenog u obiteljskoj kući u Podstrani nadomak Splita. Na zabavi je sudjelovalo nekoliko djevojaka i mladića, koji su u neka doba odlučili ostaviti Roka Šimca i njegovu vršnjakinju nasamo. Što se događalo u prostoriji u nekih pola sata, nitko od sudionika tuluma nije znao objasniti, pa čak ni osumnjičeni mladić, a pogotovo ne djevojka koja je hitno prebačena u splitsku bolnicu s teškim ozljedama spolovila i unutarnjih organa.

Bila je bez svijesti, izgubila puno krvi, samo zahvaljujući naporima kirurga život joj je spašen nakon višesatne operacije. Od kada je došla svijesti, djevojka tvrdi da se ničega ne sjeća, ne zna kako je došlo do svega, otprilike jednako tako kazuje i osumnjičeni mladić. Svjedoci su tijekom dokaznih radnji govorili kako su zatekli djevojku u dnevnoj sobi, na tlu, noge prekrivene krvlju, dok je osumnjičeni mladić stajao po strani, u stanju šoka. Također su tvrdili kako nisu vidjeli nikakav predmet u njegovoj ruci.

Što je mladića potaknulo na ekstremno nasilan čin (neuspješan seksualni odnos, sumnjaju istražitelji) tek će se utvrditi. Također, predmet s kojim je teško ozlijeđena djevojka do sada nije pronađen.

Međutim, vještačenje obavljeno tijekom dokaznih radnji, a po kojem je su takve ozljede mogle nastati gotovo isključivo određenim predmetom, usmjerile su tužilaštvo da zatraži otvaranje istrage i zbog pokušaja ubojstva. Naime, toksikološkim nalazom utvrđena je koncentracija alkohola od 1,44 promila, dok drogu nije konzumirao, što bi upućivalo da je ipak bio svjestan posljedica (potencijalno čak i smrtne) do kojih može doći njegovim postupanjem.

Izvor: Novi list

Popularni Članci