NAPUSTIO NAS JE Legendarni kvizoman i lovac iz Potjere Mirko Miočić preminuo u 61. godini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Filip Brala/PIXSELL
Danas iza 12 sati u zadarskoj Općoj bolnici u 61. godini preminuo je Mirko Miočić, piše portal 057info.

Zadarski sveznadar, sudionik brojnih kvizova povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine kada su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici zadarske bolnice na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb. Tamo ga je dočekao jedan od najvećih propusta hrvatskog novinarstva, vijest o vlastitoj smrti, koja se pokazala neprovjerenom i netočnom.

Mirko se nakon 500 dana bolnice uputio na fizikalne terapije. Prije tjedan dana, točnije, 7. svibnja s narušenim zdravljem se javio u Opću bolnicu Zadar. Uz sve probleme dobio je i upalu pluća od koje je danas preminuo na Odjelu interne, Odsjeku za gastroenterologiju.

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak, 9. svibnja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera, čiji je bio zaštitni znak.

Mirko je čestitao svima na obljetničkoj emisiji i pozdravio cijelu ekipu Potjere, a posebno Tarika i svoje kolege lovce. Izrazio je želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u kviz.

“I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u ‘Potjeru’. Ali, o tom-potom. Dotad ću gledati kviz, pratiti natjecatelje i lovce, a posebno genijalnog Krešu Sučevića-Međerala, koji je u kviz ušao kao moja zamjena i sjajno se snašao. Baš sam neki dan Tariku rekao: ‘Da je Krešo bolji, ne bi valjalo jer ga nitko nikada ne bi mogao pobijediti’. A velika je čast pobijediti lovca”, rekao je prošlog tjedna Mirko.

Tarik i Dean uzvratili su mu iskrenim željama za što skorijim ozdravljenjem i zaželjeli da upravo on bude na lovačkome mjestu u obljetničkoj tisućitoj emisiji.

Nažalost, samo šest dana nakon toga Mirko je umro.

Mirko Miočić rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji, za kvizove se zainteresirao još kao srednjoškolac. Prvi put se pojavio u kvizu “Tri, dva, jedan, ali vrijedan” 1972., kao 17-godišnjak, u drugom razredu gimnazije koju je pohađao u Rijeci, i odmah osvojio drugo mjesto.

Pobijedio je u tri emisije Kviskoteke, a 1983. godine bio je pobjednik cjelogodišnje serije Kviskoteke. Odabran je u društvo najboljih natjecatelja tog kviza svih vremena, ali u finalnom natjecanju podijelio je treće mjesto s Jasenkom Stanišić, dok su prva dva mjesta podijelili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Miočić će posebno ostati upamćen po HRT-ovom kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’ koji je zbog njega morao mijenjati pravila. Naime, kao napozivaniji “jocker zovi” samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan četrdeset i osam puta, od čega je četrdeset i pet puta znao točan odgovor na pitanje. Upravo iz tog razloga u kvizu su mijenjali pravila pa je istog čovjeka bilo moguće zvati samo triput u sezoni prikazivanja. Inače, i sam Miočić je bio natjecatelj tog kviza i tada je osvojio 32.000 kuna.

Izvor: net.hr

Popularni Članci