Nesnosne vrućine su malo popustile, a evo što nas očekuje idućih dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić / Pixsell
Posljednjih dana nesnosne vrućine su malo popustile, a u noći sa subote na nedjelju zapuhala je i bura. No, to ne znači da idući dani neće biti pravi ljetni.

Idući dani također bit će topli, ali ne onako vrući kao posljednjih desetak dana. Prema informacijama iz Crometea toplinski val koji je zahvatio naše krajeve u prvoj dekadi kolovoza 2017. srušio je mnoge temperaturne rekorde. Iako će meteorološki zavodi u zemljama regije tek analizirati i srediti sve podatke, već prve analize dostupnih temperaturnih podataka s glavnih meteoroloških postaja pokazuju da je riječ, ako ne o najizraženijem, onda zasigurno o jednom od najjačih toplinskih valova na ovim prostorima.

Podaci o srednjoj temperaturi u prvih deset dana kolovoza potvrđuju da je ta dekada u mnogim mjestima bila rekordno topla pa je tako u Dubrovniku prosječna temperatura bila 29.8°C. Temperatura većeg dijela Jadranskog mora je dosegnula 28°C ili i više. Na većem dijelu Jadrana te su vrijednosti i oko tri stupnja više od prosjeka za doba godine.

Mnogima su dani pred nama ujedno i posljednji dani godišnjeg odmora. Vrijeme će biti uglavnom idealno za izležavanje na plaži, a ni temperatura mora, koja je ponegdje proteklih dana uhvatila 30 stupnjeva, neće značajnije padati iako je sigurno da je sinoćnja bura malo rashladila površinu.

Popularni Članci