'Nitko mi nikad nije ponudio nikakav novac'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: CMC
"Nitko mi nikada nije dao ni nudio 515 tisuća eura", istaknuo je pjevač Marko Perković Thompson u nastavku suđenja u slučaju Fimi media. Mate Mišo Kovač zbog bolesti se ni danas nije pojavio na klupi za svjedoke.

"Kad sam čuo izjavu Mladena Barišića da mi je dao 515 tisuća eura to mi je bio šok. Od tada doživio sam puno neugodnosti, raznih pitanja oko cijelog tog slučaja i mogu samo kazati da ne znam odakle motiv gospodinu Barišiću motiv da tako nešto izjavi s obzirom na to da se mi ne znamo", rekao je pjevač Marko Perković Thompson i time još jednom opovrgnuo medijske natpise kako mu je, za vrijeme predizborne kampanje 2007., HDZ platio više od pola milijuna eura kako ne bi nastupao niti za jednu stranku.

Thompson je rekao kako je 2007. bio u Carinskoj upravi na zamolbi fra Slavena Milanovića Litre, no ne sjeća se da je tamo bio Mladen Barišić. Potpisivao je CD-ove i dijelio ulaznice za koncert u Maksimiru, a nakon toga, istaknuo je, više nikada nije bio u Carinskoj upravi. Potvrdio je da je bio pod nadzorom Porezne uprave za 2007. te da je utvrđen nesrazmjer u njegovim prihodima i rashodima u iznosu od 1,3 milijuna kuna. Porez je na kraju platio jer mu je prijetila ovrha, no Poreznu upravu je tužio Upravnom sudu jer mu je, tvrdi, nesrazmjer utvrđen na čudan način, odnosno Porezna uprava nije prihvatila dokumente o kupovini zemljišta u Remetama koje je kupio s dvojicom prijatelja iz Njemačke.

Svjedočio je i bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan koji je opovrgnuo iskaz Mladena Barišića da je za ulazak u koaliciju 2007. primio 500 tisuća kuna. "To je laž", rekao je Jordan te naglasio da je HSU-u bilo u interesu da 2007. uđe u Vladu kako bi poboljšali položaj umirovljenika. "Tom logikom mi smo trebali platiti HDZ-u, a ne oni nama", zaključio je Jordan.

Svjedočio je i bivši HDZ-ov ministar i zastupnik Marko Širac koji je rekao da nikada nije čuo za crni fond stranke, niti za Fimi mediju.

Media servis

Popularni Članci