OBAVIJEST VOZAČIMA Policija kreće s novom akcijom, ali nije riječ o kažnjavanju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Policija na području Hrvatske pokreće drugi tjedan 'preventivno – sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“.'

Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

'Hrvatski autoklub  i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, od 25. do 30. studenog 2019. godine (od ponedjeljka do subote), u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.''.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu', obavijestili su iz policije.

Popularni Članci