Očekuju nas kiša i jugo, a sljedećeg vikenda temperature još niže

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
u tjednu pred nama nas očekuje nova promjena vremena koja će nam ovaj put donijeti i snijeg.

DHMZ snijeg najavljuje već za sutra, a javlja i kako će se temperature tijekom tjedna zadržati na istim ili sličnim vrijednostima. Servis Severe Weather Europe pak javlja kako će se u Europu probiti arktička fronta koja će u cijeloj Europi donijeti niže temperature sljedećeg vikenda, koje će ponegdje biti i za 15°C niže u odnosu na temperature ovog tjedna. Ipak, radi se o dugoročnoj prognozi, koja će biti preciznija u nadolazećim danima, donosi Index.hr.

U danima do vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz snijeg i susnježicu. Kako javlja DHMZ, mjestimice se očekuje stvaranje debljeg snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. 

Na Jadranu će prevladavati oblačno vrijeme uz povremenu kišu, u srijedu i četvrtak ponegdje i obilniju. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a u južnoj Dalmaciji u srijedu i četvrtak i jugo.

Severe Weather Europe javlja veliko zahlađenje sljedećeg vikenda te najavljuju kako će fronta pri kraju tjedna donijeti jako hladne temperature te kako je moguć i snijeg. Ipak, naglašavaju kako će frontu i pratiti i dalje te kako će iz dana u dan prognoza biti preciznija.

Popularni Članci