OKRUTNI ZLOČIN Tin Šunjerga (20) dobio 40 godina zatvora za ubojstvo roditelja jer su mu stalno prigovarali

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
Ubojica roditelja iz Čiste Velike, 20-godišnji Tin Šunjerga, u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno proglašen krivim za dva teška ubojstva na okrutan način i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Kaznu mu je izrekla predsjednica sudskog vijeća sutkinja Sandra Radanović. Za svako ubojstvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kužnje od tri godine, piše Jutarnji list. 

Šunjerga je 25. ožujka prošle godine u Čistoj Velikoj najprije pištoljem ubio majku Silvanu na obiteljskom imanju, a kasnije u garaži obiteljske kuće i svog oca Marina, splitskog specijalca.

I ocu i majci pucao je u zatiljak iz neposredne blizine, a smaknuću Silvane Šunjerge svjedočio je njegov prijatelj. Tin ga je, nakon što je obio obiteljski sef i ukrao očev pištolj, pozvao da ide s njim u polje gdje mu rade roditelji. Nakon što je hladnokrvno ubio roditelje kojima je bio jedinac, Tin je otišao kod prijatelja na zabavu.

Teretilo ga se za počinjenje dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, a drugookrivljeni 20-godišnjak je bio optužen zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Popularni Članci