Ostojić od večeras i službeno protivnik Bandiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Cropix
Zagrebački SDP danas je na sjednici Gradskog odbora poslušao naputak predsjedništva svoje stranke i podržao Rajka Ostojića, aktualnog ministra zdravlja za kandidata te stranke za gradonačelnika Zagreba na nadolazećim lokalnim izborima. Ostojića je podržao čak i Bernardić.
Štand SDP-a s tulipanima na Trgu bana Jelačića
Davor Bernardić tako će umjesto borbe kontra Milana Bandića i Vladimira Ferdeljija morati pomagati svom prijatelju i jednom od brojnih političkih učitelja u kampanji u idućih šest mjeseci.

- Rajko će proći. Tresla se brda, rodio se miš u Zagrebu. Gledajte, ljudi jesu razočarani odlukom o promjeni kandidata, ali samoubojice ipak nisu. Možda bude neki padobranac, ali teško - kaže nam jedan član gradskog odbora blizak Bernardiću. I on će očito glasati za promjenu stava od prije dva i pol mjeseca kada se za kandidata izabralo Bernardića.

Iz drugog SDP-ovog tabora, onog bliskog Milanovićevoj, tj. Iblerovoj struji također uvjerenje da će sve proći glatko.

- Moglo je tako biti puno ranije da se nisu puštali razni spinovi iz Bernardićevog stožera. Jasno je bilo da se mora mjenjati kandidat ako želimo pobijediti, ali to je nekima trebalo dulje vremena da shvate - kaže nam naš sugovornik.

Na gradskom odboru trebali bi se pojaviti i neki SDP-ovi ministri, ponajprije Rajko Ostojić kao novi kandidat, ali i Gordan Maras i Mirando Mrsić, potpredsjednici gradskog SDP-a. Osim njih, vjerovatno će u misiju nadgledanja biti poslan i Neven Mimica, potpredsjednik Vlade i osoba od povjerenja Zorana Milanovića kako bi sve proteklo po želji vrha stranke.

A upravo je Mimica s Ostojićem prije dva i pol mjeseca na zadnjem gradskom odboru stao pred javnost i medije iza Davora Bernardića. Ostojić je sam tada rekao kako je upravo Bernardić najbolji kandidat za gradonačelnika u Zagrebu.

Sada će po svršetku sjednice očito Bernardić morati s Mimicom stati iza Ostojića i dati mu javnu potporu, dok će Ostojić morati objasniti svoju izjavu i promjenu tog stajališta.

No, što se tiče Ostojića i Bernardića, ministru zdravlja važnije je da mu Bernardić javnu potporu da unutar stranačkih organizacije po kvartovima. Bernardićeva potpora temelj je uspješne kampanje Rajka Ostojića, novog kandidata SDP-a.

Ondje je Bernardić i dalje jako popularan što pokazuju i činjenice da su ga svi bodrili tijekom Božića za vrijeme obilazaka kvartovskih organizacija, ali i incident u Maksimiru gdje su starije članice izvrijeđale Gordana Maras za kojeg se smatra da je prvi pretrčao iz Bernardićeve ekipe u Milanovićevu kada je shvatio da je Rajko Ostojić izgledni pobjednik.

Popularni Članci