OSUĐENA ZBOG ZLOSTAVLJANJA SINOVA Majka Filipa Zavadlava prošle godine ga proglasila psihopatom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Slobodna Dalmacija donosi iskaz Etel Zavadlav, majke trostrukog ubojice iz Splita, iz slučaja koji se vodi protiv njezinog drugog sina, 22-godišnjaka kojega je prijavila za prijetnje smrću.

Njih dvoje se porječkalo zbog psa, a sin je majci na kraju rekao da će je zaklati na spavanju.

Kada je Etel Zavadlav svjedočila, govorila je o cijeloj obitelji i o tome kako žive pa je spomenula i Filipa.

"Imam i Filipa, starog 24 godine koji ne živi s nama, unajmio je stan negdje u Spinutu, ali ne znam gdje. S njim gotovo da nemam kontakta jer je, nažalost, i on psihopat", kazala je Etel Zavadlav, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako je objavio Dalmatinski portal, Etel Zavadlav osuđena je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog zlostavljanja svojih sinova. Prema presudi, osam godina ih je u obiteljskom stanu učestalo udarala i grebala po glavi i tijelu, gotovo svakodnevno grubo vrijeđala i omalovažavala te prijetila. Najstarijem Filipu bilo je tek pet godina, a ostali su bili još mlađi. Prema onome što je utvrdio splitski sud, osumnjičeni za varoška ubojstva do trinaeste godine bio je izložen grubom nasilju vlastite majke koje je potrajalo punih osam godina. Etel Zavadlav osuđena je i što nije brinula o školovanju, zdravlju i higijeni djece. Odlazila je od kuće po više mjeseci, a nikome ne bi rekla gdje ide i kada će se vratiti. Proglašena je krivom za tri kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta i za svako je djelo pojedinačno dobila po šest mjeseci zatvora.

Na suđenju je djelo priznala i izjavila da joj je žao. Obećala je da se više neće ponoviti.

Filipova obitelj godinama se nalazi pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, a djelatnica zadužena za obitelj saslušana je tijekom ovog postupka.

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu, stigao je u ponedjeljak navečer pod jakom policijskom pratnjom u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Sudac istrage ranije tog dana odredio mu je istražni zatvor, no on je bio nesposoban dati svoju izjavu. Stoga je pozvana sudska psihijatrica koja je ocijenila da on nije raspravno sposoban, zbog čega je određeno upućen u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu.

On je u subotu poslijepodne na ulicama Splita iz kalašnjikova smaknuo tri osobe.

Popularni Članci