Ovaj tjedan obilježile su niske temperature, evo što nam donosi sljedeći

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
I na jugu Hrvatske za vikend je vjetar bio slabiji, samo ujutro su ponegdje bili minusi, osobito u dolini Neretve i Konavlima, a najviša temperatura do 8 °C. Početkom vikenda bilo je dosta sunca, a zatim će se naoblačiti, no uglavnom bez oborina. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverac, a poslijepodne i sjeverozapadnjak, javlja HRT.

“Na Jadranu će i u iduća dva dana biti promjenljive naoblake, u nedjelju i mjestimice malo kiše. Od utorka poslijepodne oblačnije i češće kiša, a u srijedu i obilnija. Ponovno će zapuhati jaka bura, a slabjeti će u utorak, te u srijedu okrenuti na jugo i jugozapadnjak. U nedjelju prolazno toplije, a zatim do utorka opet niža temperatura.

Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu. U ponedjeljak opet hladnije uz ponegdje malo snijega, a zatim manje hladno i s povremenim oborinama, osobito u srijedu. Snijeg se pritom očekuje ponajprije u Lici i Slavoniji. Pripazite zbog moguće poledice. Sjeverni i sjeverozapadni vjetar će oslabjeti i u utorak okrenuti na južni i jugozapadni.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

Popularni Članci