Učitaje prijašnje vijesti
prekrasni stihovi

JOŠ ME BOLI IME TVOJE Uživajte u premijeri video spota Matka Jelavića

Premijerno pogledajte video spot pjesme "Još me boli ime tvoje" koju je Matko Jelavić uglazbio na stihove Dragane D. Maričić.
ZABRANA

LETOVI SE NEĆE OTKAZIVATI Sud zabranio štrajk Croatia Airlinesu!

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je donio konačnu odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik - sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA)  nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi nastali spor riješiti mirnim putem.
PRIVREMENA MJERA

SUD ZABRANIO ŠTRAJK Nema straha, sutra ćete Croatia Airlinesom letjeti bez problema

Sutra neće biti štrajka u Croatia Airlinesu. Nakon rasprave koja je trajala gotovo četiri sata, Županijski sud u Zagrebu, privremeno je zabranio štrajk. 
OPASNOST

POSTIRA SE 'RASPADA' Učinite nešto prije nego što netko strada (FOTO)

Legendarni brod Postira, koji povezuje Elafitske otoke Šipan, Lopud i Koločep s Dubrovnikom, trebao bi poći u zasluženu mirovinu.
glazbeni dokumentarac

'Pope, vrati se' u kinu Slavica

Jedan od najspominjanijih domaćih glazbenih dokumentaraca, „Pope, vrati se“, o životu i djelu legendarnog splitskog novinara, književnika i pjesnika Momčila Popadića, bit će prikazan 8. kolovoza u sklopu Filmske škole Šipan i večer poslije, u kinu Slavica.
obračun za 2017.

POČINJE POVRAT POREZA Pogledajte do kada će biti isplaćena većina novca

U ponedjeljak počinju povrati preplaćenog poreza na dohodak.
TURIZAM

Dubrovačke ugostitelje više brinu visoki porezi nego inspekcija

Jadran su ove godine pojačano poharali i porezni inspektori. U gotovo šest i pol tisuća nadzora fiskalizacije, otkrili su brojne slučajeve gdje ugostitelji nisu izdavali račune ili su prikrivali ostvareni promet.
nesuglasice

Štrajk radnika Croatia Airlinesa kreće u srijedu, ovo su letovi koji se ne smiju zaustaviti

Na poziv Uprave Croatia Airlinesa danas je održan još jedan sastanak rukovodstva tvrtke sa sindikatom ORCA, koji je najavio štrajk s početkom u srijedu 8. kolovoza2018. u 6 sati ujutro.
vesna dragojević

Dubrovkinja se oprostila od svog supruga Olivera riječima koje će vas rasplakati

Iza Olivera je ostalo stotine njegovih predivnih pjesama, ali i njegova obitelj s kojom je proveo najsretnije trenutke. Uz njega su posjednjih mjeseci i dana bili danonoćno, do posljednjeg daha. A stup te obitelji, kako je i sam uvijek isticao, bila je njegova voljena supruga Vesna.
ZANIMLJIVOSTI

DAN POBJEDE Znate li koji se događaj danas slavi i zašto je on bio ključan u Domovinskom ratu?

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja danas se slavi u Hrvatskoj kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

VELIKAN HRVATSKE KULTURE Umro književnik i akademik Nedjeljko Fabrio

HRVATSKI književnik i akademik Nedjeljko Fabrio umro je u subotu ujutro u Rijeci u 81. godini, potvrđeno je Hini u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU).
odluka vlade

POSKUPLJENJE OD IDUĆE GODINE Evo koliko će iznositi boravišna pristojba za noćenje u smještajnim objektima

Unatoč velikom protivljenju turističkog sektora, Vlada je na sjednici uredbom povećala iznos boravišne za najavljenih 25 posto u odnosu na ovu godinu, osim u kampovima.
SVAKA ČAST!

ŽELI PRONAĆI BOSANCA HEROJA Spasio život muškarcu, njegovom sinu i psu

Vozač osobnog automobila, Draško Misirača, objavio je objavu na svome Facebook profilu u kojoj je opisao nevjerojatan događaj. Između Karlovca i Bosiljeva, njegov se automobil zapalio dok su Misirača, njegov sin i pas bili u njemu. Događaj je bio vrlo opasan te je mogao imati ozbiljne posljedice, ipak, u zadnji tren pojavio se heroj koji je riješio izvanrednu situaciju, a odvezao se u automobilu bosanskih registracijskih oznaka.
Učitaj još vijesti