Učitaje prijašnje vijesti
zzjzdnz

MOŽE SE SPRIJEČITI CIJEPLJENJEM Što svaka žena treba znati o raku vrata maternice? (VIDEO)

Rak vrata maternica iznimno je ozbiljna bolest koji pogađa žene svih dobinih skupina, a može se spriječiti cijepljenjem.
kolaps?

PROBLEMI U ZDRAVSTVU 500 liječnika ide u penziju, zamjena nema

Zbog prosječne dobi od 55 godina, u idućih pet godina u mirovinu će otići 500 liječnika obiteljske medicine koje neće imati tko zamijeniti, a već sada, prema Mreži javnozdravstvene službe, nedostaje 186 timova obiteljske medicine, dok njih 180 radi bez liječnika, opetovano upozoravaju obiteljski liječnici.
Sukladno naputcima iz EU-a

HEP UVODI PAMETNA BROJILA Dovoljan je jedan klik za isključivanje iz mreže onih koji ne plaćaju račune

Sukladno naputcima iz EU-a, koji idu za tim da se što ekonomičnije upravlja električnom energijom, postepeno se ugrađuju brojila za potrošnju struje na daljinsko upravljanje.
zakon

Dužnik će napokon znati tko ga i zašto ovršuje i plaćati manji trošak

Novi Ovršni zakon, o kojem do kraja mjeseca traje javno savjetovanje, ne donosi ključne izmjene kojima bi radikalnije popravio ovršni postupak, no stanoviti su pomaci ipak tu.
novac

Kuna oslabila prema svjetskim valutama

Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u četvrtak, u odnosu na tečajnicu od srijede, oslabila prema svim važnijim inozemnim valutama, pri čemu je prema euru oslabila za 0,14 posto.
politika

ŠPRAJC I FOTOMONTAŽE Kako je Šprajc objavljivao podmukle fotografije političara?

Popularni voditelj Zoran Šprajc objasnio je u RTL Direktu kako je objavljivao fotomontaže političara i zašto ga nisu otkrili.
hss

VIDO BOGDANOVIĆ O NACIONALNOJ POLITICI 'Ili su ludi ili im noge smrdu'

Bivši dubrovački gradonačelnik i dubrovački vijećnik Vido Bogdanović na svom blogu osvrnuo se na nacionalnu politiku i predsjednika HSS-a Kreša Beljaka.
ministarstvo

PRIJEDLOG ZAKONA Prekid trudnoće do 12. tjedna, a bolnici koja odbije pobačaj kazna 500 tisuća kuna

U Saboru bi u proceduru danas trebao biti upućen novi prijedlog Zakona o pobačaju, ali ne onaj Ministarstva zdravstva, nego stranke Demokrati, odnosno saborskog zastupnika Miranda Mrsića koji joj je na čelu.
vremenska prognoza

Bit će još hladnije, padat će i novi snijeg, a problemi stižu i na jug Hrvatske

Sredozemna ciklona jako djeluje na vrijeme na Jadranu. Jučer je u dijelovima Dalmacije pala obilna kiša, a u višim planinama palo je i preko 30 centimetara novog snijega.
izmjene zakona

RAD NA ČETIRI SATA DNEVNO Mogu li umirovljenici spasiti turističku sezonu?

Zapošljavanje svih umirovljenika na četiri sata dnevno uz zadržavanje mirovine omogućeno je nedavnim izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju. Umirovljenici koji tako skupe najmanje dvije godine novoga staža, mogu tražiti novi izračun mirovine
poslovanje

PBZ objavio koja kartica će zamijeniti American Express

Nakon što su iz PBZ-a početkom prošle godine objavili da je kompanija American Expressa donijela odluku o napuštanju licencnog poslovanja u EU i da će oko 500 tisuća Hrvata do kraja 2019. godine ostati bez American Expressa kartice, mnogi su se korisnici zabrinuli oko toga što će se dogoditi krajem 2019. godine.
UDAR NA ŠPAG

LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE Cijene goriva sutra bi ponovno mogle porasti

Cijena goriva opet bi sutra mogla rasti. Javlja tako portal Cijenegoriva.info, a čije su se dosadašnje najave pokazale prilično točne.
DUBROVAČKA POLITIČARKA

Sanja Putica u saborskom izaslanstvu u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjeluje na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine koje se održava u Strasbourgu od 21. do 25. siječnja. U saborskome izaslanstvu su: voditeljica Sanja Putica te članovi Goran Beus Richembergh, Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković i Davor Ivo Stier. 
Učitaj još vijesti