Učitaje prijašnje vijesti
pogodnosti

DUBROVNIK POVEZAN S CIJELIM SVIJETOM Iz Hrvatske možete letjeti po jako niskim cijenama

Preko hrvatskih aerodroma mogu se pronaći brojne pogodnosti niskotarifnih kompanija. Letovi nisu svakodnevni, no tijekom ljeta su pokriveni gotovo svi veći europski gradovi.
porezna uprava

VIŠE NEGO PROŠLE GODINE Evo koliko su Hrvati potrošili za uskrsne blagdane

Vrijednost košarica je ove godina bila nešto viša obzirom na oscilaciju cijena mesa, povrća, voća te mlijeka, jaja i sira.
HRVATSKI PRVAK

NA ČEKANJU JEDAN PREDMET Dubrovnik će za nekoliko dana riješiti sve zahtjeve za legalizaciju bespravne gradnje (VIDEO)

Dubrovnik je, osim turističkog, ujedno i nacionalni prvak prema riješenim zahtjevima za legalizaciju bespravne gradnje. Ostao je još samo jedan predmet koji je potrebno riješiti nakon čega će legalizacija u Dubrovniku biti u potpunosti provedena. Više u videoprilogu RTL-a.
ZAGOLICALA MAŠTU

CIJELI ZAGREB PRIČA O DUBROVKINJI Zakupila plakat i zavapila 'Zaposlite me', nitko nije ni slutio o čemu se radi

“Tražite kreativnog marketinškog stručnjaka koji razmišlja izvan okvira? Zaposlite me!” Više od tjedan dana jumbo plakat s ovom porukom, bez slike i potpisa, tek sa zagonetnom e-mail adresom “vaš-novi-suradnik”, golicao je maštu prolaznika kraj Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
ISTANBULSKA KONVENCIJA

Dr. sc. Bazdan: 'Crkva se treba držati Evanđelja, Bog ne pravi razlike među ljudima' (VIDEOINTERVJU)

Jedan od najvećih boraca za ljudska prava, dugogodišnji profesor na Sveučilištu u Dubrovniku i bivši dopredsjednik Helsinškog odbora dr. sc. Zdravko Bazdan bio je gost u Intervjuu setemane DD TV-a.
ZNAČAJNE PROMJENE

NOVI OBITELJSKI ZAKON Izvanbračni i bračni parovi više nisu jednaki, mijenja se i postupak razvoda

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila odgovor na zahtjev Ustavnog suda Republike Hrvatske za dostavu obavijesti u vezi s pokretanjem postupka donošenja novog Obiteljskog zakona.
zakon o cestovnom prometu

TAKSISTI NEZADOVOLJNI Božo Miletić: 'Bojim se novog prosvjeda koji će biti veći nego prošle godine'

Hrvatski taksisti nisu zadovoljni prijedlogom novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji je danas upućen u hitnu saborsku proceduru. Taksisti posebnu zamjerku imaju na moguće naručivanje i plaćanje taksi prijevoza putem elektroničke aplikacije jer smatraju kako će to dovesti do anarhije. 
TAKSISTI

Vlada traži hitno donošenje Zakona o prijevozu, Miletić oštro poručuje: 'Ovo je čisto pogodovanje, ali borit ćemo se i dalje!'

Nakon dvije godine, kako upozoravaju taksisti, 'nelegalnog poslovanja Ubera u Hrvatskoj', Vlada traži da se po hitnom postupku donese novi Zakon o prijevozu u cestovnom prometu kojim će, kako smatraju, 'pod krinkom liberalizacije, omogućiti anarhiju na prometnicama i odriješene ruke stranim tvrtkama koje ne plaćaju porez u Hrvatskoj'. Taksisti navedeno smatraju pogodovanjem Uber lobistima te 'oštro osuđuju i pitaju se kako je moguće da se napretkom smatraju izmjene poput odluke da pružatelji autotaksi usluga ne moraju poznavati područje na kojem djeluju'.
RADUJTE SE NARODI

VELIKI ZAOKRET Crkva podržala Istanbulsku konvenciju, smatraju kako je gotovo sve u njoj pozitivno

Nakon što je Vlada usvojila i u Sabor poslala Istanbulsku konvenciju, Crkva je krenula u otvoreni rat protiv ratifikacije tog dokumenta. Mobilizirali su se biskupi diljem Hrvatske, brojni svećenici, svjetovne organizacije i udruge pod izravnom ili neizravnom kontrolom Katoličke crkve, mediji bliski Crkvi i mediji čiji je nakladnik Crkva. Među najglasnijima je bio šef biskupa Želimir Puljić.
nezabilježen potez

VLADINE MJERE Zbog nedostatka sezonaca potpisuje se sporazum s BiH o lakšem pronalasku radnika

Na Zavodu za zapošljavanje čeka oko 150.000, po svemu se čini, nezaposlivih ljudi bez adekvatnih kvalifikacija i volje za rad pod uvjetima koji vladaju na tržištu.
Nikad skuplje

Rekordne cijene voća i povrća, uzgajivači najavljuju porast i do pedeset posto

Mraz je u nekim krajevima gotovo uništio domaću poljoprivredu tijekom posljednjih mjeseci. Stradali su povrnjaci, pa tako na hrvatsko tržištu trenutno gotovo da i nema domaće salate, blitve i špinata, donosi Slobodna Dalmacija.
iznajmljivači

Ovo su savjeti kako ukloniti nedostatke, odgovoriti na negativnu kritiku i imati izvrsnu ocjenu za apartmane

U trenutku kada ste odlučili koristiti servise poput Bookinga ili AirBnB-a za rezervaciju smještaja u svojim apartmanima, svidjele su vam se mogućnosti koje te stranice nude. 
PROGNOZA

KONAČNO JE STIGLO PROLJEĆE! Temperature se penju, ali bit će i kratkotrajnog osvježenja

Nakon zime koja je doista dugo trajala, konačno smo dočekali vremenske prilike koje proljeće donosi. Sutra će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka zraka koje će podržavati uglavnom stabilne vremenske prilike sve do četvrtka.
Učitaj još vijesti