PIKANTERIJE O KANDIDATIMA Evo tko bi mogao biti na čelu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić/Portal Oko
Ministar MUP-a Davor Božinović 24. srpnja ove godine raspisao je interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika.

Slobodna Dalmacija donosi kako je postupak došao u fazu da se kandidati koji su se javili na interni natječaj upravo pozivaju na testiranje u Zagreb pred peteročlanu komisiju koju je imenovao ministar, a rezultati bi se trebali znati već krajem ovog ili početkom idućeg tjedna iako im mandat službeno istječe od rujna do prosinca ove godine.

Naprije su u MUP-u natječajem izabrali glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, a zatim njegova dva zamjenika (za opću sigurnost i kriminalitet) te tri pomoćnika glavnog ravnatelja koji obnašaju i dužnost načelnika Uprave policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti, a sada se traži novih osamnaest načelnika policijskih uprava.

Kako Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje, najviše kandidata (čak desetero) javilo se za načelnika PU zadarske.

Za načelnika PU dubrovačko-neretvanske javila su se tri kandidata, i to dosadašnji načelnik Tonći Radibratović, koji ima najviše šanse, njegov zamjenik Tonči Glumac, ali i Ivan Pavličević, kojeg navodno SDP nije volio, ali trenutno jako dobro kotira, piše Slobodna Dalmacija. Pavličević je do sada navodno imao i nekoliko stegovnih postupaka zbog sumnji da je informirao dubrovačkog narkobosa Dubravka Šekeriju o policijskim akcijama u postupanju protiv njega sve do njegova uhićenja 2010., te opomenu jer je utjecao na zakoniti rad dvojice policajaca u njihovu postupanju prema jednoj osobi.

Činjenica je da je natječaj u tijeku i da se na površinu serviraju razne pikanterije iz života kandidata, ali je činjenica i da je Pavličević ostao u službi unatoč svim ovim postupcima. Ljudi bliski njemu kažu da su to sve objede i laži te klasično "tovarenje" u smislu njegove profesionalne degradacije, jer ta četiri dokumenta koja su nađena kod Šekarije teoretski je mogao dostaviti bilo tko: od daktilografkinje do tužitelja, njegova branitelja...

Slobodna Dalmacija MUP-u je uputila službeni upit vezan uz ove stegovne postupke protiv Pavličevića, ali odgovor nije stigao.

I tako svaka osoba koja se javila u sebi i iza sebe skriva neku svoju priču, a kako će njihove želje završiti i tko će od njih biti izabran na mandat od pet godina, vidjet ćemo vrlo brzo.

O kandidatim iz PU splitsko-dalmatinske i šibensko-kninske više pročitajte ovdje.

Popularni Članci