POČELE ISPLATE BOŽIĆNICA Evo koliko zaposlenima daje država, a koliko privatnici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Počela je isplata božićnica u državnim službama i tvrtkama, a s istim su počele i privatne firme.

Kućni budžet brojnih građana do 22. prosinca bit će bogatiji za iznos božićnice. Prema najnovijem istraživanju, 70 posto građana očekuje kakvu-takvu božićnicu, ali prosječno oko 1500 kuna.

Više od 200 tisuća državnih službenika dobit će po 1250 kuna. No, neki privatnici daju mnogo više. Hotelijer Jako Andabak rekao je da će svojim zaposlenicima dati 2500 do 3000 kuna božićnice, piše RTL.

U DM-u radnici dobivaju jednu bruto plaću

Njemački DM definitivno je rekorder kad se radi o isplati božićnica – njihovi zaposleni dobit će jednu bruto plaću. U Plivi će radnici dobiti po 2000, a u Lidlu po 1500 kuna božićnice. Hrvatski Telekom daje 1250 kuna, a Konzum i Ina po tisuću kuna.

Poslodavci kažu kako bi iznosi bili i veći, kad bi Vlada poslušala njihov prijedlog.

‘Mi predlažemo Vladi da se taj dio božićnice poveća i da možemo isplatiti 13. plaću bez ikakvih poreza’, poručio je direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Od velikih državnih tvrtki najviše će dati HEP (1200 kuna), poštari će dobiti po 1000 kuna, dok radnici HŽ-a neće dobiti božićnicu.

Božićnica za umirovljenike

Grad Koprivnica svoje će umirovljenike razveseliti božićnicom od 200 kuna, što ga čini jednim od rijetkih. ‘Ovo je uljepšavanje jedne priče koja je sama po sebi tužna’, rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, donosi RTL.

Popularni Članci