POČETKOM IDUĆEG TJEDNA STIŽE PROMJENA VREMENA Zima još nije gotova, kiša će padati danima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Nakon nekoliko dana padalina, a zatim razvedravanja uz jutarnje temperature u minusu, vikend je bio nešto topliji, no nakon toga opet će uslijediti iznenađenje i povratak zime.

Već od ponedjeljka bi u dijelovima zemlje moglo biti novog snijega, a očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, koji bi najdeblji trebao biti u Lici i Gorskom kotaru.

RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić upozorava da zima još nije gotova, što će se vidjeti već od ponedjeljka kada bi u dijelovima zemlje moglo biti novog snijega, a očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, koji bi najdeblji trebao biti u Lici i Gorskom kotaru.

U gorju će kiša uz zahladnjenje postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar većinom slab, na istoku zemlje do umjeren jugoistočni, a na sjevernom Jadranu još ujutro umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -2, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša dnevna na kopnu od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, padaline se vraćaju u nedjeju, kad se u nekim dijelovima zemlje očekuje kiša koja će se nastaviti, dok će početkom idućeg tjedna opet biti snijega. Prognoza za Zagreb kaže da će snijeg padati tijekom cijelog idućeg tjedna, no temperature neće ići u minuse pa će najniža temperatura biti nula, a najviša se očekuje sutra, sedam stupnjeva.

Snijega ipak neće biti u Dalmaciji, no tamo se očekuju obilne kiše. U tom će dijelu zemlje biti najtoplije. U Splitu bi vikend trebao biti sunčan uz maksimalnu temperaturu od 12 stušnjeva, a početak padalina tamo se očekuje u nedjelju. Kiša će se u Splitu nastaviti i tijekom cijelog novog tjedna, no neće biti hladno. Slično se očekuje i u Zadru, no uz nešto niže temperature.

Dubrovnik će također bilježiti više temperature, i do 12 stupnjeva, no i tamo se očekuje puno kiše koja će početi već u nedjelju.

Popularni Članci