Polančec idući na klupi za svjedoke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zadarski list
Na suđenju Ivu Sanaderu, HDZ-u i ostalima u slučaju Fimi media ponovo bi trebao svjedočiti bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Polančec je na suđenju za Fimi mediju iskaz davao krajem rujna prošle godine kao svjedok tužiteljstva. Tada je posvjedočio da Predsjedništvo HDZ-a nije raspravljalo i odlučivalo o financijskom planu i završnom računu stranke, ali i da se nitko nije protivio zaključcima koje je predlagao tadašnji predsjednik Sanader.

"Kad se raspravilo jesmo li za takvu odluku, odnosno takav prijedlog - jesmo. Koliko se mogu sjetiti nikad nismo imali nekoga da je bio protiv ili je to bilo doista vrlo rijetko. Danas sam sebi postavljam puno pitanja zašto nisam, ali, eto, nisam", svjedočio je tada Polančec.

Bivši HDZ-ov ministar i potpredsjednik Vlade tada je naveo i da su za donacije na stranački račun bili zaduženi glavni tajnik Ivan Jarnjak i rizničar Mladen Barišić. Podsjetimo, Sanadera, HDZ i ostale USKOK tereti da su iz državnih poduzeća i institucija preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna i prelili u crni stranački fond.

Media servis

Popularni Članci