POSLJEDNJI ISPRAĆAJ IVA GREGUREVIĆA Dubrovkinja održala dirljiv govor: Život si teatralizirao, a teatar živio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Na zagrebačkom Mirogoju u 15 sati počeo je posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog glumca Iva Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019. godine.

U počasnoj straži stajali su Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot, piše RTL

Osim članova obitelji, od velikana glumišta došli su se oprostiti brojni kolege, glumci, glumice, redatelji, ali i osobe iz javnog i političkog života. Na Mirogoj su tako došli Goran Navojec, Vedran Mlikota, Anja Šovagović Despot, Ana Begić, Duško Ljuština, Daniel Rafaelić, Davor Bernardić, Vladimir Šeks, Ksenija Marinković, Vili Matula, Dragan Despot, Goran Grgić, Milan Bandić...

Na početku emotivnog ispraćaja Iva Gregurevića na zagrebačkom groblju Mirogoju, tamburaši su zapjevali njegovu omiljenu pjesmu 'Milov'o sam garave i plave'.

"Ivo je bio nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna njegova predstava. Život si teatralizirao, a teatar živio. Bio si velik kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te", drhtavim je glasom govorila glumica Martinović. 

Popularni Članci