Poznati poduzetnik ukazao na opasnost: Zamislite da jedno veleposlanstvo da preporuku građanima da ne putuju u Dubrovnik...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"Tko kaže da ne možemo uništiti i turizam?", zaitao se na svom Facebook profilu investitor i poduzetnik Nenad Bakić te objavio status koji je mnoge zabrinuo, ali je jednostavno ukazao na opasnost koja se ovih dana širi pojavom ospica u Dubrovniku.

"Kaže da 60 % djece u Dubrovniku nije cijepljeno, znači li to da je moguća i epidemija? Zamislite da samo jedno veleposlanstvo da preporuku svojim građanima da ne putuju u Dubrovnik - 'nepodnošljivo' skupe kave na Stradunu kao i gužve riješe se 'same od sebe'", napisao je Bakić, a njegov Facebook status mnogi su podijelili i komentirali. 

Inače, prema službenim statist.ičkim podacima, postotak procijepljene djece do dvije godine starosti u Dubrovniku je 2016. godine pao na samo deset posto što je zabrinjavajući podatak, a tijekom 2017. godine na području od Konavala do Stona samo 40 posto djece procijepljeno. Posljednji podaci govore o tome kako u Dubrovniku danas živi više od 2200 necijepljene djece u dobi od jedne do šest godina starosti. 

Cijela priča o cijepljenju aktualizirana je potvrdom zaraze ospicama kod 34-godišnjeg Stonjanina, a kasnije je kod još četiri osobe, koje su djelatnici OB Dubrovnik, iskazana sumnja kako su također oboljeli od ospica.

Popularni Članci