PRIPREMITE KIŠOBRANE Stižu nam jesen i kiše, a naziru se hladniji dani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Iako sutra počinje službena, kalendarska jesen, a stanovnici Kontinentalne Hrvatske već lagano pale grijanje suočavajući se s nižim temperaturama koje su tek nekoliko stupnjeva iznad ništice, Jadran i dalje uživa u "babljem ljetu", naročito kada je u pitanju sami jug Hrvatske.

Temperatura mora i dalje je vrlo ugodna, gdjekad i viša no temperatura zraka, a tako bi na jugu trebalo biti i još nekoliko narednih dana, pa se čini kako su ovo posljednji trenutci za uživanje u sunčanju, kupanju i ljenčarenju na plaži te ostalim ljetnim radostima.

U noći i tijekom ponedjeljka, ponegdje sve do utorka ujutro, bit će još kišovitije, u mnogim krajevima i uz obilnije pljuskove i grmljavinu, osobito na Jadranu, gdje će nevolje stvarati i često jako, gdjegod i olujno jugo, a od ponedjeljka navečer najprije na sjevernom Jadranu kasnije i prema jugu - nagla promjena vjetra na sjeverozapadni smjer, mjestimice kratkotrajno i jugozapadni, uz obalu većinom i buru, prognozirao je Zoran Vakula za HRT. U utorak slijedi prolazno razvedravanje, barem djelomično, ali sredinom tjedna i novo naoblačenje, većinom i kiša, pa opet razvedravanje.

Na Jadranu u ponedjeljak promjenljivo, mjestimice s pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. U utorak razvedravanje, u Dalmaciji još ponegdje s kišom i pljuskovima. U srijedu barem djelomice sunčano, a u četvrtak promjenljivo, ponovno s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo, a zatim jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u utorak na sjevernom dijelu prolazno bura - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Popularni Članci