PRIZNANJE Grad Dubrovnik nagrađen za 3D urbano planiranje za pametni i održivi grad

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstavnici Grada Dubrovnika sudjelovali su na tradicionalnoj konferenciji GDi Solutions Day održanoj u četvrtak u Zagrebu, u prostorima Kaptol Boutique Cinema. 

Na konferenciji je sudjelovalo 250 stručnjaka koji su raspravljali o temama pametnog društva i poslovanja te utjecaja klimatskih promjena na život, posao i poslovne procese. Dodijeljena su i posebna priznanja u tri kategorije, a Grad Dubrovnik je dobio nagradu za 3D urbano planiranje za pametni i održivi grad u kategoriji „GDi Smart Society 2019“.

Nagradu je primila pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić, koja je predstavljala Grad Dubrovnik zajedno s višim savjetnikom Franjom Barišićem. Pročelnica Lončarić sudjelovala je i u zanimljivoj panel diskusiji, s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Javne ustanove Natura Viva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na panelu se razgovaralo o gospodarskom učinku klimatskih promjena te ulaganjima i izgradnji infrastrukture kao mehanizma upravljanja klimatskim promjenama.

U ostalim kategorijama, priznanje je dobila Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede za svoju inovativnu ideju sljedivosti u prehrambenom lancu od mora do stola, i to u kategoriji „GDi Smart Innovation 2019“. Generali osiguranje je dobilo priznanje u kategoriji „GDi Smart Industry 2019“ za rješenje upravljanja rizicima od poplava, potresa i klizišta u geo-oblaku.

Popularni Članci