PROCURILE INFORMACIJE Evo tko su likvidirani u Splitu i zašto je ubojica krenuo u osvetnički pohod

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Oko 15.30 sati na Šperunu je napadač ubio prvog muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći u bolnici.

Jutarnji list je doznao kako je napadač F.Z. krenuo u osvetnički pohod zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom. Špekuliralo se i da su dvojica ubojica, no kasnije se pokazalo da to nije točno.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na Facebooku je otkrio da je ubojica uhićen.

- Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj, napisao je Krstulović Opara.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje iz dobro obaviještenih izvora, u današnjem napadu u centru Splita ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak.

Paić i Boban usmrćeni su na licu mjesta oko 15:30, dok je Torlak preminuo predvečer u KBC Split od posljedica ranjavanja automatskim oružjem.

Torlak i Paić dobro su poznati policiji kao pripadnici splitske krim scene. 

Index piše kako je Jurica Torlak imao 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004. optužen je da je motociklom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica. Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe. Kao olakotne okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru.

Slobodna piše kako su osobe koje su se spominjale kao ubijene redom su povezane s narkomiljeom.

Nakon višesatne potrage, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinke Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe, te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Spinutu.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F.Z. (25) iz Splita.

Prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić kojega se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je zadnjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju je, također prema neslužbenim informacijama, tražio kod njegove kuće, ali nije ga bilo.

– Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova srednjeg brata. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen - ispričali su svjedoci za Slobodnu Dalmaciju.

Popularni Članci