RASTU, ALI NE SVIMA Od iduće godine veće plaće za pojedine djelatnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Za šest posto trebale bi porasti plaće sucima, a mirovine za oko tri posto.

Učitelje, zdravstvene radnike i ostale u javnom sektoru sljedeće godine očekuje povećanje plaća od tri posto, piše Poslovni.hr

Liječnicima s velikim plaćama primanja će porasti i zbog porezne reforme no većina zdravstvenih radnika poput bjelovarskog medicinskog tehničara Marija Gazića morat će se zadovoljiti s povećanjem od tri posto.

"Stotinjak kuna na mjesečnoj razini sa današnjim troškovima života uz poskupljenje i rast standarda u državi, u odnosu na druge djelatnosti medicinske sestre su ostale tu zanemarene tako da sve više i više medicinskih sestara odlazi u inozemstvo", kaže Gazić.

Za šest posto trebale bi porasti plaće sucima, a mirovine za oko tri posto.

Mirovina od 2 tisuće kuna porasla bi za 60 kuna. Umirovljenički život trebala bi olakšati i pojeftinjenja voća, povrća, mesa ribe i jaja zbog sniženog PDV-a, ali i najnovije sniženje PDV-a na bezreceptne lijekove.

"Od kategorija to su lijekovi za gripu i prehladu, lijekovi za bol, za želučane probleme, kapi za nos - dakle u svakom slučaju jedna velika kategorija proizvoda koji će za pacijente biti dostupniji", govori mag. pharm. Ante Mandić iz Udruge ljekarnika HUP-a.

U proračunu će biti manje novca zbog svega što se država odrekla u korist poduzetnika kroz poreznu reformu.

Popularni Članci