ROŠADE U VLADI Marija Vučković nova je ministrica, Sanja Putica državna tajnica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U Banskim dvorima cijelog dana su trajale konzultacije o rekonstrukciji Vlade. U kasnim poslijepodnevnim satima započeo je sastanak vrha HDZ-a, a za kasnije je najavljen i sastanak koalicijskih partnera

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministre Gabrijelu Žalac, Tomislava Tolušića i Nadu Murganić. Novi ministar regionalnog razvoja i fondova i EU bit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, nova ministrica poljoprivrede bit će Marija Vučković, a umjesto Nade Murganić nova ministrica socijalne skrbi i demografije bit će saborska zastupnica Vesna Bedeković. Novi ministar rada postao je dosadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Mario Banožić je novi ministar državne imovine, a dosad je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministricu vanjskih i europskih poslova zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman. Od ranije znamo da će Ivan Malenica zamijeniti Kuščevića na čelu Ministarstva uprave. Plenković je potvrdio i da će novi potpredsjednici Vlade biti Davor Božinović i Zdravko Marić.

Plenković je kao novu državna tajnicu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova imenovao Nikolinu Brnjac, dok je nova državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanja Putica. Josip Bilaver s mjesta pomoćnika ministra prelazi na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu prometa te je tako zamijenio spomenutu Nikolinu Brnjac.

Nakon sastanka u središnjici HDZ-a ministar Tolušić kratko se obratio novinarima.

- Napravili smo puno toga u Ministarstvu poljoprivrede, moja će nasljednica nastaviti isto, možda još i bolje, komentirao je Tolušić piše Jutarnji list.

Popularni Članci