Sanja Putica u saborskom izaslanstvu u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjeluje na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine koje se održava u Strasbourgu od 21. do 25. siječnja. U saborskome izaslanstvu su: voditeljica Sanja Putica te članovi Goran Beus Richembergh, Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković i Davor Ivo Stier. 

Zimsko zasjedanje započelo je danas izborom predsjednice i potpredsjednika Parlamentarne skupštine. Za predsjednicu Parlamentarne skupštine ponovo je izabrana Liliane Maury Pasquier koja se u svom govoru osvrnula na izazove koji stoje pred tom „najvećom paneuropskom organizacijom“ koja ove godine obilježava 70. obljetnicu djelovanja. Posebno je istaknula činjenicu da Ruska Federacija i ove godine neće sudjelovati u radu Parlamentarne skupštine što, kako je kazala, štetno utječe na djelovanje Vijeća Europe kao čuvara mira, ljudskih prava, demokracije i vladavine prava na europskom kontinentu.

Uz zastupnike iz još nekoliko država članica, za potpredsjednicu Parlamentarne skupštine izabrana je voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora Sanja Putica. Potpredsjednički mandat u Parlamentarnoj skupštini traje godinu dana.

Popularni Članci