SINOĆ VAM JE BILO HLADNO? Iz DHMZ-a najavljuju prestanak bure, evo kad će doći do promjene

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/ Pixsell
Nedjelja će biti djelomice sunčana uz postupni porast naoblake sa zapada. Poslijepodne i osobito navečer na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici mjestimice kiša. U unutrašnjosti će ujutro biti mraz, ponegdje i magle, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će na kopnu biti slab i ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena bura sredinom dana okrenuti na jugo te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti bit će uglavnom između 5 i 9, a na Jadranu od 13 do 16 °C, najavljuje DHMZ.

Biometerološke prilike će u većem dijelu dana biti razmjerno povoljne, a na srednjem i južnom Jadranu povoljne. Ujutro će biti hladno, zbog čega je potreban oprez posebno kod kroničnih bolesnika. Iako se tijekom većeg dijela dana ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom, kasno poslijepodne i u noći na ponedjeljak mogu ih početi osjećati meteoropati i kronični bolesnici.

U ponedjeljak se sprema izražena promjena vremena. Prevladavat će oblačno i padat će kiša koja će uz pad temperature poslijepodne u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg, prvo u sjevernim predjelima. Obilnije oborine bit će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, ali i na sjevernom Jadranu gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Jako će jugo navečer na sjevernom dijelu okrenuti na buru te još pojačati.

U utorak se očekuje prestanak oborine, poslijepodne i slabljenje vjetra. Srijeda će većinom biti sunčana uz osjetno hladnije jutro, osobito u gorju.

Popularni Članci