SPORTSKA INFRASTRUKTURA KAO RAK RANA Gradit će se dvorana iza Gimnazije, razviti strategija i maknuti s mrtve točke u Gospinom polju

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Aida Čakić
Dok dubrovački sportaši i sportašice bilježe izvrsne rezultate, sportska infrastruktura u gradu je na niskim razinama.

Prilično loše stanje i neadekvatni prostori rezultat su nedovoljnih investicija u sportske objekte zbog čega godinama infrastruktura nije na zadovoljavajućoj razini. No, redovito se najavljuju razne investicije i obećavaju grandiozni i nešto manje grandiozni projekti. Od želje do realizacije dug je put stoga Dubrovnik još uvijek vapi za strategijom koja će omogućiti za početak jasan uvid u problematiku i stanje, a kasnije i planove po pitanju sportske infrastrukture.

Nedavno se gradonačelnik Franković sastao s predstavnicima Judo kluba Dubrovnik 1966 kada se osvrnuo se i na sportsku infrastrukturu koja prema njegovom mišljenju "predstavlja jedan od najvećih problema s kojima se susreću sportski klubovi Grada".

Franković je tada naveo kako je Grad Dubrovnik pokrenuo neke inicijative koje bi za rezultat trebale imati rasterećenje sportske dvorane u Gospinom polju.

Na upit o kojim je inicijativama riječ iz gradske uprave su odgovorili kako Grad Dubrovnik u nadolazećem razdoblju u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom planira na prostoru iza Gimnazije izgraditi sportsku dvoranu. Naime, kako su pojasnili riječ je po projektu vrijednom 20 milijuna kuna.

"Uvjereni smo kako ćemo izgradnjom dvorane relaksirati zahtjeve za korištenjem sportske dvorane u Gospinom polju", naveli su te dodali kako će prema dogovoru, budućom dvoranom upravljati Javna ustanova ″Športski objekti Dubrovnik″ koja upravlja sportskim objektima u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Franković uvijek je isticao kako je jedino pravo rješenje sportski centar u Gospinom polju, no potrebno je riješiti imovinsko-pravne odnose. Iz Grada navode kako su uvjereni da će se navedeni finalizirati u razdoblju od godinu dana.

Tako je najavljeno kako je dugoročni cilj "razviti centar u Gospinom polju s dodatnom dvoranom, bazenom i nogometnim igralištem čime bi budući sportski centar postao i dijelom turističke ponude".

Sve to planira se realizirati paralelno s izradom Strategije sporta kojom Grad Dubrovnik želi definirati razvoj sporta s posebnim naglaskom na sportsku infrastrukturu u idućem desetogodišnjem razdoblju.

Popularni Članci