STIGLA POTVRDA IZ HNS-A Premijer će voditi Povjerenstvo za kurikularnu reformu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijer Andrej Plenković bit će predsjednik Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Kako je za N1 potvrdio HNS-ov Milorad Batinić, koalicijski partneri u Vladi, HDZ i HNS, postigli su takav dogovor. Informacija je neslužbeno potvrđena i u Ministarstvu.

Suvoditeljice Povjerenstva bit će ministrica Blaženka Divjak i HDZ-ova Vesna Bedeković koja je predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. Ne zna se što će biti s dosadašnjom voditeljicom ovog tijela Dijanom Vican. “Što će biti s gospođom Vican ovisi o predsjedniku Povjerenstva, predsjedniku Vlade, u svakom slučaju ne ovisi o HNS-u. Ne znam je li gospođa Vican upoznata s ovom odlukom”, rekao je Batinić.

Dogovor postignut ovoga tjedna

Detalji ovog dogovora usuglasit će se tijekom sljedećeg tjedna. “Vjerujem da će predsjednik Vlade to objaviti javnosti po isteku mandata ovog Povjerenstva. Čekamo da se sporazum potpiše i nakon toga će biti objavljen. Sastanak smo održali ovog tjedna i očekujemo da se uskoro obznani i realizira”, kazao je Batinić te dodao da je dogovor postignut na zajedničkom sastanku koalicijskih partnera ovoga tjedna.

Jedna od glavnih zadaća Povjerenstva svakako će biti budućnost Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Batinić kaže da je dogovoren i terminski plan svih narednih aktivnosti. “Pilot projekt bi trebao krenuti na jesen 2018., a cjelovita reforma obrazovanja zajedno s kurikularnom reformom 2019. godine. Sve aktivnosti koje će trebati napraviti PSP, na tragu da se ti rokovi ispoštuju, to je u nadležnosti PSP-a. Ono što je važno istaknuti i što je dogovoreno jest to da će operativne aktivnosti u tom dijelu provođenja raditi ministrica”, kaže HNS-ov Batinić.

Izvor: telegram.hr

Popularni Članci