ŠTRAJK SE NASTAVLJA! Vlada i sindikati se nisu dogovorili

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Vlada i sindikati nisu se dogovorili, a štrajk se nastavlja u ponedjeljak.

Više od šest sati trajali su maratonski pregovori između predstavnika sindikata i vlade, koju je zastupao Andrej Plenković, piše Index.

Sindikati su u Banske dvore došli oko 15 sati, a izašli oko 21:30. Branimir Mihalinec kratko je javnost obavijestio da dogovor još nije postignut.

"Danas smo zaključili da trebamo još malo vremena za razgovor. Sutra ćemo nastaviti pregovore, sutra očekujemo završetak. Dogovorili smo da daljnje izjave ne dajemo, nećemo izlaziti s detaljima", rekao je Mihalinec nakon sastanka.

"Štrajk se sutra nastavlja", rekao je Mihalinec.

"Upravo zbog roditelja i učenika zasad nećemo više govoriti, sve do završetka pregovora kad ćete doznati sve detalje. Pregovaramo, onda ne idemo prema represivnim mjerama", kratko je dodao na pitanje razmatra li se opcija sudske zabrane štrajka.

No iz njegovih riječi može se naslutiti da su blizu dogovora.

Kakva je ponuda?

Mihalinec novinarima koji su satima čekali nije želio otkriti ništa više. Tijekom nedjelje je objavljeno kako je vlada sindikatima dala novu ponudu, no ovaj to nije želio komentirati. Navodno je sindikatima predložen rast koeficijenata i to u dva navrata, 3 posto plus 3 posto. No, to nije potvrđeno.

Prije sastanka sindikalisti su jasno dali do znanja da ih zanima samo i isključivo priča o koeficijentima.

Na maratonskom sastanku bila je i ministrica Divjak. Ona se prije samog sastanka obratila kratko novinarima.

"S obzirom da je nedjelja i da je stvarno ovaj sastanak sazvan tako da imamo mogućnost, ja bih rekla prije svega naći brza i hrabra rješenja da čim prije učenici krenu u školu, u tom smjeru svi trebamo raditi.

Kada smo prošli put razgovarali, bilo je razgovora i o koeficijentima, a ja stvarno apeliram na sve da danas bude taj dan da konačno se dogovorimo. Vidjeli ste ovi zaostaci u školama su takvi da iziskuju brza i hrabra rješenja", izjavila je ministrica prije sastanka.

No, želja joj se nije ispunila i štrajk se nastavlja. No, kako se čini, uskoro bi ipak moglo doći do dogovora

Popularni Članci